Naneli, Lazarević: Snimak na kojem se (delimično) vidi sukob

ABA League 19. maj 202416:33 41 komentara
Džejms Naneli, Stefan Lazarević, Džejlin Smit
Printscreen

U nedelju uveče na programu je treća utakmica finalne serije ABA lige, a skandalozna dešavanja u vezi sa ovim duelom već su počela u nedelju tokom prepodneva. U javnosti se pojavio snimak na kojem se vidi deo fizičkog sukoba u kojem učestvuju Stefan Lazarević iz Crvene zvezde i Džejms Naneli iz Partizana.

O TUČI ISPRED SVLAČIONICA U BEOGRADSKOJ ARENI:

Saopštenje KK Crvena zvezda o tuči: Dosta sa lažima (VIDEO)

Partizan: Jedan minut isečen, Milan Dozet želeo brisanje snimka!

Naneli, Lazarević: Snimak na kojem se (delimično) vidi sukob

ABA šalje delegata u BG, Partizan poseduje snimak incidenta?

KKCZ: Naneli udario Lazarevića pesnicom u hodniku „Arene“!

Jasno je da je snimak verodostojan, ali u skladu sa poštovanjem zakona, Sport klub ne sme da objavi snimak incidenta.

Objavljena su dva snimka – jedan na kojem se vidi kako Stefan Lazarević izlazi iz svlačionice i sa leđa prilazi Naneliju nešto mu govoreći. Posle nekoliko sekundi u kojima kamera ne snima incident, vidi se kako iz svlačionice istrčavaju Trej Tompkins i drugi igrači Crvene zvezde u pokušaju da smire situaciju.

Na drugom snimku se vidi veći deo sukoba, ali i dalje ne situacija u kojoj se vidi situacija u kojoj je Lazarević dobio udarac povodom kojeg se Crvena zvezda oglasila saopštenjem.

Možemo videti kako Naneli pada na pod okrenut leđima, dok je na njemu Lazarević, a sve pokušava da smiri Džejlin Smit. U jednom trenutku se “akcija” sklanja iz kadra, a potom se vidi kako dolaze i drugi igrači u pokušajima da neutrališu konflikt.

Sport Klub / KK Crvena zvezda

Malo posle incidenta, Košarkaši klub Crvena zvezda objavio je saopštenje i fotografiju Lazarevićeve povrede.

Partizan dočekuje Crvenu zvezdu u trećoj utakmici finala plej-ofa ABA lige večeras od 20.30 u „Beogradskoj areni“. Crveno-beli imaju vođstvo do 2-0 i prvu meč loptu pred navijačima „večitog rivala“.

Saopštenje prenosimo u celosti:

KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je u nedelju u prepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao „teške telesne povrede“ nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija.

Incident se dogodio pre početka prepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj Areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede koje možete videti u slikama u prilogu ispod teksta.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo delo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao „nanošenje teških telesnih povreda“.

Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabeležen u istoriji ove lige i sa ovakvim posledicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću.

Ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

KK Crevna zvezda Meridianbet je hitno već podneo disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskomd direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige!

Očekujuemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata.

Sport Klub je kontaktirao ABA ligu, evo šta nam je rečeno iz kancelarije regionalnog šampionata.

KAKO JE SVE POČELO?

Lazarević Naneli
KK Crvena zvezda / Starsport

Predigra današnjeg incidenta dogodila se u sredu uveče u dvorani „Aleksandar Nikolić“, u drugom meču finala, kada je Naneli na 2:03 do kraja utakmice uhvatio Lazarevića za vrat prilikom jednog duela pod obručem.

Obojica su za to kažnjeni tehničkim greškama, a meč je nastavljen.

„Sa nestrpljenjem očekujemo i ‘ekspertizu’ sa druge utakmice u kojoj će valjda Saša Maričić videti i do sada neviđen incident na ovim parketima, udaranje u grudi i davljenje igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija, kada nije video više drastičnih situacija na štetu KK Crvena zvezda u prvoj utakmici?“ navela je, između ostalog, Zvezda kao odgovor na ekspertizu prvog duela kojom je zaključeno da je Partizan oštećen osam, a crveno-beli dva puta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare