„Nikada nisam bio trošak klubu, nije normalno dugovati“

ABA League 21. dec 202112:31 > 12:33 3 komentara
Srđan Stevanović/Starsport

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović bio je gost novog izdanja emisije Sportlight i govorio je o mnogobrojnim aktuelnim temama u svetu košarke. On je objasnio koja je njegova filozofija u poslovanju i svakodnevnom funkcionisanju jednog kluba, ali se osvrnuo i na odnose sa Crvenom zvezdom, kao i na uvrede navijača na račun trenera crno-belih Željka Obradovića.

„Ja sam čovek koji nikada u životu nije tražio alibi, nego je uvek tražio način. Dakle, to sam naučio u biznisu. Postoje dve stvari u životu – ili ćete da tražite način ili izgovore. Izgovori vas vode u ćorsokak, a način vas vodi napred. Najgore je u životu braniti svoju poziciju i najnezahvalnije je govoriti o sebi“, rekao je prvi čovek Partizana i dodao:

„To je negde Duško Vujošević u nekoj emisiji rekao ‘Ako se Ostoja povuče, pitanje je šta će biti sa Partizanom’.

Mijailović je govorio i o tome na koji način on posluje.

„Za četiri godine nikada nisam platio privatan ručak sa klupskog računa, za klupske ili druge potrebe, nikada nisam putovao na račun kluba, apsolutno nikada nisam bio trošak klubu. Ako imate privatnu kompaniju u istu rečenicu ne može da stane i reč ‘dugovati’. Šta znači dugovati? Ja mislim da je to neodgovornost, loša navika, nekultura, mislim da to nije higijenski“, rekao je Mijailović za SK i dodao:

„O čemu se radi? Kada vi tri puta ne uhvatite lopova da krade, on četvrti put kada dođe nema osećaj da krade. On ima osećaj da je to njegov biznis“.

Mijailović je još govorio i o odnosima sa Crvenom zvezdom i njenim navijačima, istakavši da je jedna svetla tačka crveno-belih njihov trener Dejan Radonjić, uz pojedine igrače.

Kompletnu emisiju sa Ostojom Mijailovićem pogledajte premijerno u sredu, od 14 časova i 40 minuta na Sport Klubu 1, kao i u repriznom terminu u petak od 20 sati i 20 minuta, takođe na SK 1.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare