Novica: Da nije bilo povreda, mogao sam da učinim mnogo

ABA League 23. sep 20219:36 komentara
Novica Veličković
Guliver Image/Image ID: 0005202196

Nekadašnji srpski reprezentativac i dugogodišnji kapiten Partizana Novica Veličković oprostio se od aktivnog igranja košarke na spektakularan način na utakmici Partizana i Anadolu Efesa, a za špansku „Marku“ govorio je o tome kako je njegova karijera mogla da izgleda da su ga zaobišle teške povrede.

Veličković je sa 34 godine okončao karijeru, a španski mediji pamte period koji je proveo u Real Madridu, kada su teške povrede i počele. Prethodno je 2009. godine dobio nagradu Evrolige „Zvezda u usponu“.

Povezano:

Tokom četiri ili pet godina sam imao brutalnu seriju povreda. Igrao sam sa Partizano četvrtfinale EL i zvali su me najjači timovi. Nisam znao koja mi je granica. Sve što mi se dešavalo bilo je veoma dobro. Sigurno bih bez povreda mogao da postignem velike stvari. To mi smeta jer nikad neću saznati koja mi je bila granica“, izjavio je Novica Veličković.

U Realu mi je Pablo Laso mnogo pomogao, imali smo veoma dobar odnos. Nisam mogao da treniram zbog kolena, ali on me je čekao i bio strpljiv, pa sam na kraju sezone zaigrao u plej-ofu španskog prvenstva“, rekao je nekadašnji srpski reprezentativac.

U profesionalnoj karijeri koja je započela 2004. godine Veličković je igrao za Partizan u dva navrata, Real Madrid, Megu u dva navrata, Bamberg i Trabzon.