“Odbrana, energija i fokus su ključ protiv Mege”

ABA League 3. dec 202313:20 0 komentara
SC Derbi/Filip Roganović

Dejan Jakara debitovao je na klupi SC Derbija u Železniku, a popularni “studenti” su stigli do dragocene pobede protiv FMP-a. SC Derbi u 10. kolu, na svom parketu igra protiv Mege.

Utakmica je na programu 4. decembra sa početkom u 18 časova. Obe ekipe imaju skor 5-4, a u duelu koji sledi, favorita nema. Očekuje se velika borba za svaku loptu i pedalj parketa.

“Mega je agresivna ekipa i to u oba smera, pogotovo su odlučni u odbrani. U meč moramo da uđemo sa mentalitetom i razmišljanjem poput onog koji smo imali tokom utakmice u Železniku. Moramo da igramo sa mnogo enerije, sa mnogo tranzicije, sa mnogo agresivnosti i odlučnosti u oba smera. Favorita nema, spremni smo na veliku borbu iz koje ćemo nadam se izaći kao pobednici”, naglasio je Dejan Jakara.

Na reči trenera Jakare, nadoveza se mladi reprezentativac Crne Gore u sastavu SC Derbija, Luka Bogavac.

„Mega je izuzetno mlada i kvalitetna ekipa, koja insistira na brzoj i agresivnoj igri na obe strane terena. Verujem kao i svi u timu da možemo da pobede. Ključ uspeha su odbrana, energija i fokus. Posebno odbrana, moramo da usporimo Megu, moramo da sprečimo lake poene iz tranzicije i otvorene pozicije za šut”, naglasio je Bogavac.

Sledi izuzetno zanimljiva utakmica, a ko će napraviti veliki korak ka plasmanu u plej – of, Mega ili SC Derbi, saznaćemo brzo….

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!