Osipa se Budućnost: Tre Bel Hejns pojačao Saragosu

ABA League 4. jun 202315:39 0 komentara
KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti osvojili su duplu krunu u Crnoj Gori, stigli su do polufinala ABA lige gde su doživeli dva ubedljiva poraza od Zvezde, dok je u TOP 16 fazi Evrokupa nepremostiva prepreka bio Ulm.

Nekoliko dana posle osvajanja titule u Crnoj Gori, počelo je osipanje tima. Edin Atić je kao slobodan igrač odlučio da se vrati u Igokeu, a glavni grad Crne Gore je napustio i eksplozivni Kanađanin, Tre Bel Hejns.

Hejns će naredne sezone braniti boje Saragose, igraće u šampionatu Španije, a pre toga će biti učesnik Mundobasketa sa selekcijom Kanade.

U ovom momentu, Budućnost ima ugovore sa Petrom Popovićem, Igorom Drobnjakom, Alfom Kabom i Kamerunom Rejlondsom. Što se formiranja ekipe za narednu sezonu tiče, mnogo toga će zavisiti od dogovora na relaciji čelnici grada – Dragan Bokan.

Tek kada se formira budžet sa sezonu koja sledi, biće jasno kakvi će biti dometi Budućnosti, kako u ABA ligi i Evrokupu, tako i u šampionatu i Kupu Crne Gore. Navijači se nadaju da će Budućnost biti konkurentna u svim takmičenjima, ali spomenuti dogovor treba postići što pre je moguće.