Ostoja: Naziva me narko dilerom, a ja da sedim sa njim…

ABA League 21. apr 202418:19 58 komentara

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović se gostujući na Sport Klubu u podkastu "Večiti" još jednom osvrnuo na odnos sa prvim čovekom Crvene zvezde Nebojšom Čovićem.

Mijailović smatra da su propuštene brojne šanse da se smiri tenzija na relaciji Humska – Mali Kalemegdan, a naveo je i neke konkretne detalje zbog čega saradnja definitivno nije moguća.

Povezane vesti

Naš stručni konsultant i nekadašnji plejmejker crno-belih Vlada Dragutinović upitao je Mijailovića da li je moguće da predsednici Partizana i Crvene zvezde zajedno gledaju utakmice kao što je slučaj sa čelnim ljudima Barselone i Real Madrida.

Zavisi ko će biti predsednici Partizana i Zvezde u budućnosti. Ako ostanu isti kao i do sada – ne verujem. Vidim da se tamo najavljuju neke promene, a da li će ih biti kod nas, ne znam, možda, videćemo. Ako ostane kao do sada, sa njihovim predsednikom nikada ne bih seo da gledam košarku, jer smo odavno potrošili vreme da popravimo odnose, ali sa takvom osobom nema boljeg odnosa, neka on radi svoj posao, ja ću svoj. Od kada sam predsednik Partizana uvek sam gledao interese Partizana, nikada nisam radio u interesu drugih klubova da bih im se dopao. Uvek im se dopadaš kada si iza njih. Nemojte da zaboravite sezonu sa Trinkijerijem, nije jednostavno nositi barjak. Predsednici bi morali da sarađuju, jer odnos nije zdrav za srpsku košarku, ali… Nemam ništa lično protiv Nebojše i Zvezde, neću da najavljujem nikakve skandale u završnici ABA lige, neću da pričam u sudijama, uvek postoji uvertira i ja očekujem da krene za nekoliko dana sve isto kao što je bilo prethodnih sezona, i na kraju svi izađemo tako što smo isti, svi izađemo kao što smo se mi kao posvađali, a niko ne postavi pitanje ko je sve započeo,“ rekao je Mijailović u podkastu „Večiti“.

GOSTOVANJE NEBOJŠE ČOVIĆA NA SPORT KLUBU

Čović otkrio ko će selektovati Zvezdu u sezoni 2024/25

Predsednik crveno-belih o „A“ licenci i pomoći države

Kakav je Nebojša Čović prognozer? Pa, onako…

Plavšić vs Čović: To su katastrofalni igrači!

Gde je zapelo na relaciji Mijailović Čović, upitao je Milutin Aleksić, a odgovor je bio (ne)očekivan.

Predsednici crveno i crno-belih, Nebojša Čović i Ostoja Mijailović, bili su gosti Sport Kluba povodom završetka evroligaške sezone, ali su odvojeni razgovori sa našim kolegama Vladom Dragutinovićem, Milutinom Aleksićem, Darkom Plavšićem i Markom Vlahovićem u oba slučaja napustili predviđene okvire i otišli u pravcu mnogih „vrućih“ tema koje vezuju „večite“: „A“ licenci, ugovorima za trenere, međusobnim odnosima, organizaciji klubova, skautingu igrača, itd.

Premijere na Sport Klubu 1 zakazane su za:

subota, 11.30 – Nebojša Čović
ponedeljak, 17.45 – Ostoja Mijailiović

Ne mogu da budem toliko vulgaran i kažem šta mislim. Zapelo je u tome da neko treba da bude čovek pre svega, nije bitno da li si prvi ili drugi, to nije važno. Moraš da budeš čovek, ne možeš da koristiš stvari koje nisu u skladu sa ljudskim moralom. Kada neka osoba pređe te granice, ona za mene ne postoji. Mi smo pre svega ljudi, imamo dostojanstvo i ugled. Nisam budala da me neko naziva narko dilerom, a ja ću da sedim sa njim i dam mu još jednu šansu. Ja drugu nisam video u životu. Sledi targetiranje Partizana, kluba i onda me vi pitate zašto ne sarađujem sa njim, pa ne mogu. Ta mržnja je posejana pre mog dolaska. To mi se desilo kada sam došao, ja u tome nisam učestvovao. Odnos nije funkcionisao dok je Nikola Peković bio predsednik Partizana i u periodu praznog hoda kada Partizan nije imao predsednika. Ja sam najavio borbu za vrh, borbu za prvo mesto, Evroligu, a tada se stvaraju neprijatelji, koji imaju svoje metode i alate, koji mogu da budu ljudski i neljudski. Ja uvek želim da budem bolji od vas, bez obzira da li igramo padel, fudbal ili košarku, ali samo na terenu,“ kaže i dodaje:

View this post on Instagram

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

Ne želim da budem bolji tako što ću da vas sačekam u mraku sa kapuljačom na glavi, da vas prebijem, da vi ne možete da igrate košarku. Ja to ne želim da radim, ja sa takvim ljudima ne želim da sarađujem. Partizan ima veliku vrednost i zaista je poseban klub, koji ima manjkavosti koje moramo da rešimo. Naši navijači prozivaju predsednika Zvezde. Da prozivaju ga, ja ne želim da ga prozivaju, iako nisam dobar sa njim. Ja na želim da prozivaju ni njega, ni njegovu suprugu, ni njegovu prodicu, ja nisam srećan zbog toga, iako imam svoje mišljenje o tom čoveku.

Print screen

U diskusiju se uključio i Marko Vlahović, koji je primetio da je vređanje mnogo manjeg intenziteta kada ekipa ima dobre rezultate.

„Pogrešna percepcija. Vi kao novinari morate da edukujete navijače da se ponašaju na odgovorajući način. Kada gubiš treba da si najveći. Recimo kakve veze ima predsednik Zvezde kada gubimo od Albe.“

Kompletan razgovor sa prvim čovekom Partizana pogledajte ekskluzivno na Sport Klubu u ponedeljak od 17.30.

/Preuzimanje delova intervjua dozvoljeno je samo uz navođenje izvora i link ka našem portalu/

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare