Ostojić za SK: Ostvarili smo sve planove do sada

Djuro Ostojic
Djuro Ostojic

Košarkaši Studentskog centra ostvarili su sve što su planirali, za sada. Naime, izabranike Nenada Trajkovića 4. i 6. maja očekuje finalna serije ABA 2 lige protiv Sparsa iz Sarajeva, te prilika da stignu do elitnog regionalnog društva.

Popularni „studenti“ iz Podgorice su u sezonu ušli sa ciljem da unaprede rad sa mladim igračima, da malo po malo stvaraju ekipu, koja će u bliskoj budućnosti biti konkurentna za mesto u ABA ligi. Međutim, pomenuti mladi momci su prilično brzo uspeli da potencijal, pretoče u željeni kvalitet.

Tokom sezone, na parket se vratio Filip Barović posle teške povrede kolena i duge pauze, a umesto reprezentativca Emira Hadžibegovića, stigao je Amerikanac Brion Alen.

„Sezonu smo počeli sa ciljem da unapredimo induvidualne kvalitete mladih igrača, da formiramo ekipu od talentovanih košarkaška koji će u bliskoj budućnosti biti kadri da igraju u elitnom regionalnom društvu. Vredan rad, ogroman trud i odricanja su doveli do toga da je potencijal prilično brzo prerastao u željeni kvalitet. Momci koje vodi Nenad Trajković su postali konkurentni svim timovima u drugom po rangu regionalnog takmičenja, a zatim su sami sebi nametnuli cilj, a to je plasman u ABA ligu. Mladost sa sobom nosi glad za uspehom“, rekao je za Sport Klub, sportski direktor Studentskog centra Đuro Ostojić, pa nastavio:

povezane vesti

„Na finalnom turniru u Podgorici, mlada ekipa se suočila sa novim problemom i izazovom, a to su pritisak i breme koje sa sobom nosi uloga jednog od favorita za mesto u višem rangu takmičenja. Međutim, ponovo su uspeli da pokažu da su kadri za velika dela. Izborili su se sa kvalitetnim rivalima, kakvi su Sloboda iz Užica i Mladost iz Zemuna, pa su stigli do finala i prilike da se bore za mesto u elitnom društvu“.

Prvi meč finala je na programu 4. maja, a revanš se igra dva dana kasnije. Oba meča se igraju u glavnom gradu Crne Gore.

„Od momaka očekujem da kao i do sada pruže maksimum, da se bore od prvog do poslednjeg minuta. Očekujem da posle meča mogu da se pogledaju u oči i kažu – bolje od ovoga nismo mogli. Jasno je da nas čekaju zahtevni mečevi protiv Sparsa, koji imaju iskusnu ekipu, sastavljenu od igrača koji su članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je izborila plasman na Evropsko prvenstvo“, naglasio je Đuro Ostojić, pa nastavio:

„Dodatni adut ekipe iz Sarajeva je trener Miodrag Kadija sa kojim sam imao privilegiju da sarađujem tokom igračkih dana. Sledi finalna serija, sledi velika borba za mesto u ABA ligi, a ljudski i sportski je nadati se da možemo da stignemo do elitnog društva“.

Treba napomenuti da će ekipa koja bude poražena u finalnoj seriji ABA 2 lige, igrati baraž mečeve protiv Splita za mesto u ABA ligi.

Komentari (0)

Vidi sve komentare