Panter: Sada Evrokup, sledeće sezone – Evroliga

ABA League 20. sep 202116:54 > 16:56 5 komentara
KK Partizan

Košarkaš Partizana Kevin Panter kaže da se odlično oseća u novom klubu. Svestan je kakvi se rezultati u predstojećoj sezoni očekuju i da je plasman u Evroligu primarni cilj.

Američki bek stigao je u Humsku kao veliko pojačanje posle odlične sezone u Armaniju, koji je predvodio do Fajnal fora Evrolige.

Povezane vesti

Osećam se odlično u ovoj ekipi. Imali smo seriju dobrih pripremnih utakmica i spremni smo za sezonu koja počinje narednog ponedeljka. Dužnost nam je da pobedimo u što više mečeva. Sjajan smo tim koji ima obavezu da bude lider i zato naporno radimo„, rekao je Panter u razgovoru za grčke medije posle pripremnog turnira Pavlos Janakopulos u Atini, gde su crno-beli osvojili poslednje, četvrto mesto.

U Partizanu sarađuje sa najtrofejnijim trenerom u Evropi Željkom Obradovićem.

Veliki je podsticaj igrati za trenera kao što je Željko Obradović. Ove sezone ćemo igrati Evrokup, ali cilj je da već naredne budemo u Evroligi. Svima nam je to fokus. Što se tiče Obradovića, većinu stvari sam očekivao. Navikao sam da radim sa srpskim trenerima koji imaju svoje karakteristike. Uostalom, postao sam Srbin jer su mi dali pasoš (u periodu dok je igrao za Crvenu zvezdu, aut.prim)„, dodao je Panter.

Crno-beli sezonu otvaraju 27. septembra u Zadru na startu ABA lige. Evrokup startuju 19. oktobra protiv Hamburga.