Pantović: Uvreda za klub, za zdravstvo u Srbiji

ABA League 6. feb 202317:50 0 komentara
KK Borac Čačak

Utakmica između Borca iz Čačka i Cibone koja je trebalo da se odigra 6, februara sa početkom u 18 časova, odložena je za 24 časa, zbog zdravstvenih problema u sastavu Čačana, održana je vanredna konferencija a obraćanje predsednika Predraga Pantovića prenosimo u celini:

,,U subotu se nekoliko igrača požalilo na stomačne probleme, dijareju. Otišli su u Dom zdravlja, dežurni lekar ih je pregledao, a on ih je uputio na dalje preglede i testiranja. Isto se desilo dan kasnije, kada su se još četvorica igrača požalila na iste simptome, pa su se i oni javili lekaru. Posle svega, mi smo ostali sa sedam zdravih igrača. Osnova je minimum osam igrača, tako da nismo u prilici da igramo protiv Cibone”

,,Sve dokumente smo dostavili sedištu ABA lige, a samo 33 minuta kasnije smo mejlom dobili odgovor da ne postoje razlozi za odlaganje utakmice. Neko se našao pametan u sedištu ABA lige da kaže da validni dokumenti medicinskih ustanova u Republici Srbiji nije dovoljan razlog da se odloži meč. To shvatam kao uvredu za naš klub, ali i za zdravstveni sistem Srbije. Ova država nije banana republika, sve se da lako proveriti, da li su igrači bili na pregledima ili nisu“.

KK Borac Čačak

,,Nelagodno mi je da čekamo do 16:03, kada je bilo manje od dva sata do zakazanog početka meča, na odgovor lige. Nije mi jasno zašto je čelnicima toliko bilo potrebno. Ali moram i da se zahvalim ABA ligi, jer je prihvatila naše dokumente i odložila utakmicu na 24 sata. Ipak, mi ćemo postupiti onako kako budu rekli lekari našeg kluba i zdravstvenih ustanova u Čačku. Ja sam predsednik kluba, nisam doktor, ne mogu da kažem ko može da igra, a kome se tako ugrožava zdravlje”.

„Smatram da nije pošteno da naš tim igra sutra. Ako neko i izgubi simptome, on nije u stanju da trči i pruži svoj maksimum. Tako da nećemo biti u prilici da igramo ravnopravan meč sa Cibonom”.

Da li će Borac i Cibona igrati 7. februara sa početkom u 18 časova ili se saga o ovom meču nastavlja, ostaje da se vidi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!