Akcija gotova – navijači Partizana skupili 196 miliona

ABA League 27. maj 202317:42 7 komentara
STARSPORT/Miroslav Todorovic

Košarkaški klub Partizan objavio je da je akcija prikupljanja sredstava za namirenje poreskog duga završena i zahvalio se svim navijačima koji su u njoj učestvovali. Ukupno je prikupljeno 196.358.862 miliona dinara.

Akcija „Jedan Partizan imamo“ počela je na inicijativu preko 2.000 simpatizera i za cilj je imala pomooć crno-belima prilikom izmirenja dugovanja koje je u jednom trenutku iznosilo sedam miliona evra. Čelni ljudi Partizana su 2018. godine napravili petogodišnji plan za podmirenje poreskog duga.

OČEKIVANO:

Partizan je sproveo plan za otplatu zaostalih obaveza – glavnica sa pripadajućim kamatama iznosi oko 7.000.000 evra, s tim da bi zakonskim otpisom 50% kamate prilikom namirenja duga, ovaj iznos bio sveden na oko 6.000.000 evra.

Klub iz Beograda je istakao značaj bivših košarkaša Saše Pavlovića, Predraga Drobnjaka koji su svoja potraživanja na osnovu ugovora oprostili, odnosno Nikole Pekovića koji je veliki novac najpre pozajmio, a potom ga donirao svom Partizanu. Crno-beli ova dela ističu jer je na taj način u najtežim trenucima pokazana velika solidarnost i razumevanje unutar crno-bele porodice.

Partizan se zahvalio i mnogobrojnim pristalicama koje su pomogle klub, koji i je obelodadnio da ažuriranje tabele donacija i sabiranje dodatnih uplata još uvek nije okončano. Sve reklamacije se mogu slati zaključno sa 5. majem, dok će preuzimanje članskih karata i potpisanih majica početi pet dana kasnije.