Partizan više nema spor sa Ekspo bankom

ABA League 10. jul 202114:53 > 14:54 12 komentara
Ostoja Mijailović
FOTO: KK Partizan NIS

Košarkaški klub Partizan je u subotu objavio da je zvanično završen spor sa Ekspo bankom oko dugovanja, pa iz Kluba poručuju da je sada Partizan konačno finansijski konsolidovan.

Vansudskim poravnanjem po kojem Banka nema više nikakvih potraživanja prema crno-belima, skinut je orgoman teret i klub se u potpunosti finansijski konsolidovao.

Dug Partizana prema ovoj banci je nastao u sezoni 2005/06. i to po osnovu štetnih ugovora. Vansudskim poravnanjem ove dugove Ekspo banka više ne potražuje i finansijska stabilnost kluba u potpunosti vraćena i obezbeđen je pravni kontinuitet poslovanja istog pravnog subjekta koji je osnovan 1945. godine.

Partizanu je skinut teret od 1,4 miliona evra, a od 2017. godine KK Partizan pokušava da skine blokadu sa računa kod ove banke. Tokom sudskih postupaka, crno-beli su pred nadležnim sudom ukazali da je Banci vraćeno 77 miliona dinara više nego što je potrebno i na osnovu prvostepene presude, Banka je usled proglašenja ništavnosti ugovora bila dužna da klubu vrati navedeni iznos koji je uz priadajuće kamate narastao na 105 miliona dinara.

Pre oko četiri godine, najveći pojedinačni problem je bila blokada od strane banke. Bilo je dosta saveta da se klub kao pravno lice uvede u stečajni postupak, biloje i predloga da se sprovede UPPR (Unapred pripremljeni plan reorganizacije). Izabrali smo najteži put, ali danas sam posebno ponosan na činjenicu da je naš Partizan onaj isti klub koji je nastao davne 1945. godine. Veoma smo zadovoljni obavljenim poslom jer je vansudsko poravnanje ubrzalo čitav proces. Do osnove za ovakav epilog došli smo nakon nekoliko godina teške borbe našeg pravnog tima pred nadležnim institucijama. Dokazali smo ono za šta smo se borili i ono u šta smo čvrsto verovali. Partizan je sada i definitivno finansijski konsolidovan i to je velika vest za sve koji vole klub i podržavaju ga na putu povratka u društvo najboljih“, istakao je predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Čitavo saopštenje pročitajte ovde.