Petrušev dao izjavu o „slučaju Lesor“ u Upravi policije

ABA League 15. mar 202313:32 35 komentara
Filip Petrušev
Starsport

Košarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev dao je izjavu u Upravi policije povodom incidenta po završetku utakmice sa Partizanom, kada ga je fizički napao centar ‘crno-belih’ Matijas Lesor.

Pročitajte još

Petrušev je odmah posle jutarnjeg trenunga u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u pratnji advokata peške došao u sedište Uprave policijske za Grad Beograd u Bulevara Despota Stefana. Ni Petrušev, ni njegov advokat nisu davali izjave tim povodom.

Prema informacijama koje su dostavili iz Crvene zvezde, Petrušev nije dao izjavu samoinicijativno, već na poziv Ministarstva unutrašnjih poslova.

Podsetimo, po završetku utakmice u kojoj je Partizan slavio 92:81 Lesor je pesnicom udario Petruševa. Brzo reakcijom njihovih saigrača izbegnuto je eskaliranje incidenta.

Od tada su iz kluba sa Malog Kalemegdana najavili tužbu protiv Lesora, a Tužilaštvo na osnovu izjave Petruševa treba da odluči da li će biti pokrenuta krivična prijava ili ne.

Takođe, Aba liga će izvesno pokrenuti proces protiv francuskog košarkaša, a potom i doneti odluku o disciplinskoj meri. Izvesno, Lesora po propozicijama takmičenja čeka suspenzija na nekoliko mečeva.

Komentari (35)

Vidi sve komentare