Podgorica bolja od Pelistera, ostala u igri za TOP 8

ABA League 11. feb 202213:53 0 komentara
ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice uspeli su u 10. kolu ABA 2 lige da pobede Pelister sa 79:67, pa sada imaju skor od 4-6, još uvek mogu da se nadaju plasmanu u TOP 8 fazu, dok je Pelister na 2-8.

Najefikasniji u sastavu Podgorice, bili su Marko Kovačević sa 18, Ognjen Čarapić sa 14, Andrej Vulević sa 13 i Nikola Mišković sa 11 poena. Kod Pelistera, raspoloženi za igru u napadu, bili su Nikola Malešević sa 17 i Miloš Nikolić sa 11 poena.

Izabranici Nebojše Bogavca, koji su na turniru u Banjaluci pobedili Rogašku i Pelister, a posle trilera poraženi od MZT Skoplja, kontrolisali su dešavanja na parketu protiv Pelistera, imali su prednost u rukama, a da nisu promašili pet, šest čistih zicera, mogli su i lakše da stignu do pobede.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Međutim, ni ovako problema nije bilo. Podgoričani su sredinom poslednjeg kvartala pobegli na 69:55, a zatim mirno stigli do dragocene pobede. Na poslednjem turniru ABA 2 lige, čiji će domaćin biti Široki, Podgorica će igrati protiv Vrijednosnice, Vojvodine i Širokog.

U međuvremenu, momci iz glavnog grada Crne Gore će učestvovati na finalnom turniru Kupa Crne Gore, zajedno sa ekipama Mornara, Budućnosti i Lovćena, a nastaviće i borbu za osvajanje jednog od dva mesta u šampionatu Crne Gore, koje ponovo vodi u drugo po rangu regionalno takmičenje.