Podgorica suspendovala Milutina Đukanovića

ABA League 12. apr 202418:40 0 komentara
ABA/Dragana Sjepanović

Košarkaški klub Podgorica je suspendovao kapitena Milutina Đukanovića zbog nesportskog ponašanja posle utakmice sa Zlatiborom u četvrtfinalnoj seriji ABA2 lige, koju je Podgorica dobila u glavnom gradu Crne Gore sa 113:89.

Đukanović neće biti u sastavu za revanš meč, koji je na programu 16. aprila sa početkom u 18 časova. Domaćin će biti ekipa Zlatibora, koja će nastojati da nadoknadi minus od 24 poena…

Iz podgoričkog kluba su saopštili da su nakon brojnih pohvala za organizaciju prve utakmice ostali šokirani izjavom trenera gostiju Strajina Nedovića da se Đukanović neportski ponašao nakon meča.

U saopštenju se navodi da Podgorica sa Zlatiborom ima izuzetno dobru saradnju i da želi da svojim ponašanjem pruži primer svim klubovima u regionu.

„Kao jedan od klubova koji ima najmlađu ekipu duboko nas je poremetilo što se nakon velike pobede više pričalo o stvarima van terena, nego o samom trijumfu. Upravo zbog toga, čekamo stav ABA lige, koja je pokrenula postupak, ali želimo da saopštimo da je kapiten Milutin Đukanović suspendovan od strane kluba do kraja sezone, a odluku regionalnog takmičenja svakako ćemo poštovati“, stoji u saopštenju i navodi da „podgorički klub želi da pokaže da osuđuje svako nesportsko ponašanje i da je bez obzira na krajnji rezultat imidž kluba na prvom mestu“.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!