Podgorički “studenti” na ispitu protiv Mornara

SC Derbi/Filip Roganović

SC Derbi će u 18. kolu ABA lige ugostiti Mornar iz Bara. Utakmica je na programu 5. februara sa početkom u 20 časova i 30 minuta. Podgorički studenti imaju bolji skor, slavili su u prvom delu sezone, ali u duelu koji sledi, favorita nema.

Ljubitelji košarke mogu da očekuju odličnu utakmicu. SC Derbi se sa skorom 8-9 bori za plasman u plej-of, dok Mornar sa skorom 5-11, uz utakmicu manje (sa Igokeom na svom parketu), može da bude relativno miran kada je opstanak u elitnom regionalnom društvu u pitanju, jer MZT iz Skoplja ima tri pobede manje.

“Očekujemo tešku utakmicu protiv tima koji je odigrao dobro protiv Partizana i sa tri nova igrača imaju širinu u rosteru. Sa odlaskom Rusela svi imaju malo više slobode i samopouzdanja, tako da nas čeka težak posao da ih kontrolišemo. Opet će koncentracija i energija biti ključ do pobede”, naglasio je trener SC Derbija, Andej Žakelj.

SC Derbi/Filip Roganović

Na reči trenera Žekelja, nadovezao se Emir Hadžibegović.

“Čeka nas za nas jako važa utakmica protiv ekipe koja je ofanzivno orjentisana. Barani su napravili velike promene u ekipi, na nama je da se spremimo na pravi način. Skautirali smo ekipu Mornara i očekujem maksimalan pristup svih nas jer jedino tako možemo doći do željenog cilja. Moramo da budemo agresivni u odbrani, moramo da odigramo sa mnogo energije u oba smera.”

SC Derbi/Filip Roganović

Utakmica između SC Derbija i Mornara na programu je 5. februara sa početkom u 20 časova i 30 minuta. U prvom delu sezone, SC Derbi je slavio u Baru sa 86:75.

Komentari

Vaš komentar