“Pokazali smo karakter i mentalnu snagu”

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske uspeli su u meču koji je nosio prefiks biti ili ne biti da pobede Slogu iz Kraljeva sa 77:70, da izbore plasman na finalni turnir, na kojem će igrati protiv domaćina, ekipe Heliosa.

Nikšićani su tokom prvog poluvremena imali velikih problema, Sloga je vodila sa 36:30, ali je u nastavku, Sutjeska uspela da stigne do dvocifrene prednosti koju je kasnije ljubomorno čuvala i sačuvala do kraja meča.

„Izuzetno teška utakmica u svakom smislu. Ni jednu utakmicu od početka sezone nismo odigrali u kompletnom sastavu, ali nikada nismo tražili alibi, borili smo se, u svakom meču davali sve od sebe. To se na kraju isplatilo. Momci su se borili od prvog do poslednjeg sekunda, nisu odustajali ni kada situacija nije izgledala dobro. Smatram da smo zasluženo stigli do finalnog turnira“, naglasio je trener Sutjeske, Darko Vujačić, pa nastavio:

ABA 2/Dragana Stjepanović

„Na poslednji turnir smo došli sa dobrim skorom, sa sedam pobeda uz tri poraza. Ipak smo došli u sutuaciju da igramo utakmicu koja je nosila prefiks biti ili ne biti, a nismo mogli da računamo na Vladimira Tomaševića i Miloša Koprivicu, koji su nosioci igre, standarni članovi prve petorke. Bili smo u minusu posle prvog poluvremena, ali smo pokazali karakter i mentalnu snagu. Momci sa kojima radim zaslužuju čestitke, a sada se okrećemo obavezama koje slede sa nadom da ćemo na finalnom turniru biti kompletni“.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Na finalnom turniru koji je na programu od 12. do 16. aprila u Domžalama, snage će u četvrtfinalu odmeriti: Helios – Sutjeska, Krka – Pelister, Borac Banjaluka – Široki, Podgorica – Zlatibor.

 

 

Komentari

Vaš komentar