Prvi čovek ABA: Nadam se da će sezona biti privedena kraju

ABA League 31. maj 202317:37 5 komentara
KK Mornar

Predsedavajući ABA lige Đorđije Pavićević rekao je dao sve od sebe da se uspostavi kalendar regionalnog takmičenja kao odgovor na saopštenje Crvene zvezde u kojem je klub sa Malog Kalemgdana najavio da će finale ABA lige eventualno igrati tek posle završetka finalne serije Superlige Srbije.

Zvezda je naglasila je su brojna odlaganja utakmica „svojevrsni skanda i urušavanje ugleda i integriteta lige“.

„Sa mnogo entuzijazma sam preuzeo ulogu predsednika ABA lige u sezoni koja se polako bliži kraju. Imao sam veliku želju, volju i energiju da ligu i takmičenje dovedemo na nivo kakav je u svim evropskim takmičenjima, uključujući i Evroligu. Pre početka plej-ofa nastojao sam da održim sastanak ili Skupštinu sa svim klubovima, ali…“, nalasio je Đorđije Pavićević za Sport Klub, pa nastavio:

KK Mornar

„Ali, iz raznoraznih razloga do pomenutog sastanka nije došlo, usledila su odlaganja utakmica i sada se nalazimo tu gde se nalazimo. Meni mandat ističe u junu, a u ovom momentu jedino mogu da se nadam i verujem da će sezona biti privedena kraju, a da će biti izvučene pouke za period koji sledi, jer ABA liga može da bude organizovana kao i sve ostale evropske lige, kao i najprestižnije takmičenje, Evroliga“.

U međuvremenu, za sada je jedino izvesno da će Partizan i Cedevita Olimpija igrati majstoricu za plasman u finale, a pomenuta majstorica je na programu 6. juna u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare