“Rad i odricanja se uvek isplate, imamo svetlu budućnost”

ABA League 19. apr 202211:50 0 komentara
SC Derbi

Košarkaši SC Derbija pobedili su Zadar u Zadru sa 76:71, završili su sjajnu sezonu na trijumfalan način, stavili tačku na i, izborili direktan plasman u polufinale plej-ofa šampionata Crne Gore, dok će Mornar igrati u četvrtfinalu.

Izabranici Andreja Žekelja premašili su očekivanja, nakon plasmana u elitno društvo. Ciljevi su bili induvidualni napredak mladih igrača i opstanak među najboljim ekipama iz regiona. Popularni “studenti” su ostvarili sve što su planirali, a u jednom trenutku su bili u igri za plasman u plej-ofa ABA lige, ali…

Ali, nedostajalo je malo više iskustva i sreće u pojedinim mečevima. Međutim, razloga za žal nema, naprotiv. Ekipa iz Podgorice je za dve sezone, uspela da stigne do elitnog društva, uspela je da se pozicionira među najboljim ekipama u regionu, pokazala da ima potencijal i perspektivu, da će imati šta da kaže i pokaže u sezoni koja sledi, kao i u završnici šampionata Crne Gore.

SC Derby

“Zadovoljan sam i srećan, kako zbog pobede protiv Zadra u Zadru, tako i zbog svega što smo ostvarili u sezoni koja je bila daleko iznad očekivanja. Radili smo mnogo, napredovali iz dana u dan, kako igrači, tako i ja kao trener. Sva odricanja su se isplatila, jer smo pokazali da je SC Derbi ekipa koja ima veliki potencijal i od koje se mogu očekivati još bolji rezultati u godinama i sezonama koje slede”, naglasio je trener SC Derbija, Andrej Žakelj, pa nastavio:

SC Derby

„Rekao sam da smo premašili očekivanja u sezoni, ali sam mislio na ABA ligu. Sezona još uvek nije gotova, očekuje nas plej-of šampionata Crne Gore. Izborili smo plasman u polufinale, a sa mnogo samopouzdanja i pozitivne energije očekujemo iskušenja koja slede”.

Direktan plasman u polufinale, izborili su Budućnost i SC Derbi. U četvrtfinalu plej-ofa, snage će odmeriti Mornar i Jedinstvo iz Bijelog Polja, odnosno Sutjeska i Podgorica.