Radonjić pred majstoricu: Na svom terenu do trofeja

ABA League 27. maj 202112:58 > 13:00 4 komentara
Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa želi u petak protiv Budućnosti da odbrani trofej Aba liga.

„Posle četiri meča između Zvezde i Budućnost čekamo završetak ABA lige. I mi i Budućnost smo uspeli da dobijemo mečeve na svom parketu i dovedemo seriju do još jednog duela koji će odlučivati o tituli. Kao što sam rekao posle Podgorice, na nama je da odbranimo svoj teren i na taj način dođemo do trofeja. Uspeli smo da obezbedimo prednost domaćeg terena, što nam daje mogućnost da pred našim navijačima dođemo to titule“, rekao je Radonjić, pa potom nastavio:

„Jako smo svesni činjenice da igramo protiv kvalitetnog protivnika i da nas čeka težak zadatak. Mečevi su bili dobri, interesantni, za gledanje takođe vrlo interesantni. Bilo je perioda igre u kojima smo bili dobri, ima i prostora da popravimo neke stvari. U petak biće važno da napravimo iskorake u odnosu na prethodne mečeve, koncentracija biće jako bitna. Mišljenja sam da možemo da odreagujemo dobro“.

Radonjić je upoznat sa kvalitetima podgoričkog kluba.

„Budućnost ima kvalitet i značajno je da odreagujemo dobro. Imaju kvalitet na svim pozicijama, biće zadatak za nas da iskontrolišemo njihove dobre igrače, dobro šutiraju i prodiru. Protiv ekipe sa tako dobrim igračima, nije jednostavno. Od Ivanovića i Kobsa, Tu su igrači na drugim pozicijama koji igraju više pozicijama. Edžam, Popović, Danilo Nikolić kao dobar šuter, nemamo situaciju kao u drugom duelu, Luka Mitrović ponajbolje partije je pokazivao sada na kraju u dresu Budućnosti, visokih igrača imaju dovoljno da mogu da nose meč. Jasno je da je potrebno da igramo dobro, da radimo neke stvari bolje, taj interval dobre i stabilne igre da bude dovoljno dugačak da bismo kontrolisali susret“.

Na pitanje šta će presuditi pobednika trener crveno-belih nema dilemu.

„Ukupan kvalitet igre biće presudan. Ako negde budemo dobri, a negde ne, nećemo dati ono što želimo. Igrati u finalu i protiv tako kvalitetnog rivala kakav je Budućnost jedino dobra igra u svim aspektima garantuje dobar rezultat. Odbrana, napad, moramo da ispunimo zahteve, da odigramo onako kako priželjkujemo. Šut jeste bio bolji nego što je bio u prve tri utakmice, ali bitno je da budemo dobri u svim aspektima“.

U javnosti se polemiše oko uzroka slabije igre Zvezde u poslednjim četvrtinama prethodnih utakmica sa Budućnosti.

„Igramo agresivno i pokušavamo da igramo agresivno duži period. To je. To ćemo da pokušamo igramo sutra“, zaključio je Radonjić.

Utakmica između Crvene zvezde i Budućnosti igra se sutra od 20.30.

Komentari (4)

Vidi sve komentare