Radonjić: Presudili su fokus, protok lopte i šut

ABA League 27. maj 202222:36 > 28. maj 2022 0:07 1 komentar
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u prvom meču finalne serije sa 90:76, nakon bolje igre u drugom poluvremenu. Naredni meč finalne serije je na programu 29. maja sa početkom u 20 časova.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, tokom kojeg je Partizan dobio prvu deonicu sa 23:19, a Zvezda drugu sa 23:16, izabranici Dejana Radonjića su tokom trećeg kvartala pobegli na 58:45.

Partizan je nastojao da stigne do egala, nastojao je da se vrati u meč, a uoči poslednje deonice, na semaforu je pisalo 66:58 za Zvezdu. U završnom kvartalu, Partizan je uspeo da pripreti – 64:70, ali je Zvezda odbila ove pretnje, stigla do pobede i prednost u finalnoj seriji.

ABA/Dragana Stjepanović

“Očekivano težak meč. Partizan je bio bolji tokom prve deonice, uspeli smo da stignemo do prednosti u završnici druge, zatim smo tokom treće deonice stekli dvocifrenu prednost, koja nam je dala mogućnost da igramo mirnije i sa mnogo više samopouzdanja. Fokus je bio na željenom nivou, borili smo se i kada sve nije funkcionisalo onako kao treba. Jako vredna pobeda, ali nema vremena za slavlje, jer je serija tek počela”, naglasio je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, pa nastavio:

ABA/Dragana Stjepanović

“Partizan je odigrao jako dobar meč, jer je izuzetno kvalitetna ekipa. Naš rival je uspeo da nas izbaci iz ritma u prvom poluvremenu, pretio je u drugom, ali smo disciplinovanom igrom uz mnogo fokusa u oba smera, uspeli da stignemo do cilja. Imali smo dobar protok lopte, stizali smo do otvorenih pozicija za šut, a to je na kraju bilo i presudno”.

Druga utakmice finalne serije između Partizana i Crvene zvezde, na programu je 29. maja sa početkom u 20 časova, domaćin će ponovo biti Crvena zvezda.