Rok Stipčević je strog profesor, Krka oborila „studente“

ABA League 30. okt 202122:53 > 23:49
AdmiralBet ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Krke pobedili su SC Derbi u šestom kolu ABA lige sa 87:70, u meču, u kojem se pitanje pobednika nije postavljalo ni jednog trenutka. Nakon šest rundi, obe ekipe imaju po tri pobede i poraza.

Najefikasniji u sastavu Krke, bili su Rok Stipčević sa 22 poena i osam asistencija, Luka Lapornik sa 15, Jan Kosi i Jurij Macura sa po 13, odnosno Hasan Frenč sa 10 poena i osam skokova. Kod SC Derbija, bolji od ostalih, bili su Kajl Vinjales sa 17, Džastin Edvards sa osam, odnosno Kenan Kamenjaš i Andrija Slavković sa po šest poena.

Krka je bolje otvorila meča. Uspela je da zatvori prilaze svom košu, Rok Stipčević je sjajno organizovao igru, pogađao iz teških pozicija, Hasan Frenč je lako nalazio put do koša Podgoričana, pa je na kraju prve deonice na semaforu pisalo 21:12 za ekipu iz Novog Mesta.

AdmiralBet ABA/Dragana Stjepanović

Trener SC Derbija, Andrej Žakelj, nastojao je čestim rotacijama da pronađe petorku, kadru da zaustavi rivala, koji je lako stizao do poena, a umešno kažnjavao greške Podgoričana u napadu, koje su se nizale kao na traci.

Međutim, ništa se nije menajalo na parketu, naprotiv. Krka je posle  pete trojke i niza ofanzivnih skokova, pobegla na 42:27, a na kraju prvog poluvremena je vodila sa 50:31.

Rok Stipčević je postigao 13, Jurij Macura 11, a Hasan Frenč 10 poena za Krku. Kod SC Derbija, bolji od ostalih, bili su Boris Timša sa 10, Andrija Slavković i Kajl Vinjales sa po šest poena.

AdmiralBet ABA/Dragana Stjepanović

U nastavku meča, SC Derbi je krenuo nešto bolje, smanjio je deficit na 13 poena, ali je vrlo brzo usledio novi nalet Krke, pa je na semaforu pisalo 62:41. Bilo je jasno da Podgoričanima treba sportsko čudo, kako bi stigli do pobede u Novom Mestu. Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta, pa je Krka mirno privela utakmicu kraju.

U narednom kolu, SC Derbi na svom parketu igra protiv Borca iz Čačka, dok Krka gostuje ekipe Cibone.

Komentari

Vaš komentar