Savić za SK: Partizan ide da osvoji ABA i plasira se u EL

ABA League 27. maj 202114:26 > 15:39 12 komentara
Zoran Savić
YouTube Sport Klub

Proslavljeni srpski košarkaš Zoran Savić stupio je na poziciju sportskog direktora KK Partizan, a u ekskluzivnom intervjuu za emisiju Sportlight razgovarao je sa Igorom Mikljom o mnogim aspektima svoje bogate karijere, ali se i dotakao planova u vezi sa crno-belima. Savić je izjavio kako će Partizan u narednoj sezoni napasti čelo ABA lige i boriti se za plasman u Evroligu.

Tim iz Humske će napraviti i reorganizaciju rada sa mlađim kategorijama.

Povezano:

Partizan će se okrenuti podrobnijem radu sa mlađim igračima i prioritet nam neće biti uspesi mlađih kategorija već to koliko smo košarkaša osposobili za prvi tim. Mi ćemo ih stavljati pod pritisak zbog toga što smo svesni da ih to čeka u seniorskim karijerama. Nijedan minut u igri im neće biti poklonjen, moraju da znaju da će tu priliku morati da zasluže vrednim radom. Moramo da napravimo piramidu koja će funkcionisati“, izjavio je Zoran Savić za emisiju Sportlight autora Igora Miklje.

Savić je govorio i o planovima i ambicijama crno-belih za narednu sezonu.

Da mi sada treba da ’prodajemo priču’ da pravimo projekat za osam godina i da ćemo prvih šest ići polako, ja ne bih ni dolazio. Jednostavno, nisam ni razgovarao sa predsednikom oko budžeta. Znam da imamo mnogo igrača pod ugovorom, a svi oni su svesni da kada obučeš dres Partizana moraš da se boriš za titule. Tako ćemo se i ponašati. Idemo na to osvojimo ABA ligu i da se kvalifikujemo za Evroligu. Takve ambicije nam nameću istorija Partizana i grb koji predstavljamo. Napravićemo ekipu koja će se boriti za najbolje rezultate, nemamo vremena da planiramo deset godina unapred“, rekao je novi sportski direktor crno-belih.

Zoran Savić
FOTO: KK Partizan NIS

Dres Partizana je nekom težak 300 grama, a nekome deset kila. Nosile su ga legende poput Divca, Paspalja, Đorđevića, Danilovića, Bogdanović… Oni treba da budu motivacija mlađim igračima, koji dolaze iz mlađih selekcija. Bogdanović je imao pefektan igrački razvoj i treba svima da bude uzor“, rekao je Savić.

Savić je u martu imenovan za novog sportskog direktora Partizana, a na toj funkciji je nasledio Nikolu Lončara. U bogatoj igračkoj karijeri Savić (54) je bio član Čapljine, Čelika, Jugoplastike, Barselone, PAOK, Real Madrida, Virtusa, Efes Pilsena, Barselone i Fortituda.

Čitav intervju mogli ste da gledate na Sport klubu 1 u četvrtak od 10 časova.