SC Derbi sačuvao i Flečera Megija

ABA League 6. avg 202212:49 0 komentara
ABA/Dragana Stjepanović

Flečer Megi, eksplozivni bek i sjajni košgeter ostaje u glavnom gradu Crne Gore. Iako se spominjao kao potencijalno pojačanje ekipe Budućnosti, Megi je produžio ugovor sa SC Derbijem, isto kao i reprezentativac Crne Gore, Nikola Pavlićević.

Megi je već dve godine član SC Derbija, sa popularnim „studentima“ je 2021. godine osvojio ABA 2 ligu, a prošle godine je igrao u elitnom regionalnom društvu, a SC Derbi je bio jedno od najprijatnijih iznenađenja.

Flečer Megi je koledž karijeru proveo na Univerzitetu Voford, dok je profesionalnu karijeru započeo u španskom Obradoiru. Rekorder je NCAA po broju ubačenih trojki. U ABA ligi je prethodne sezone prosečno postizao13 poena, uz dva skoka i skoto dve asistencije po meču.

Kada je reč o pojačanjima, u SC Derbi je ovog leta stigao Mateo Drežnjak iz Cibone. U Budućnost su otišli Kenan Kamenjaš i Aleksa Ilić, dok je ekipu napustio Amerikanac Erik Nil. Ostali su braća Ivišić, Hadžibegović, mladi Ivanović, Baćović….

SC Derby

SC Derbi nastavlja da slaže kockice u željeni mozaik, ekipa će ponovo biti izuzetno mlada, prirotet će biti napredak mladih igrača, ali kao ni prethodne sve sezone, neće biti zapostavljen rezultata, jer popularni “studenti” žele da nastave trend, žele da napreduju iz godine u godinu, kao što su to radili i do sada.