Veleobrt na Skupštini ABA lige, SC nije primljen u strukturu

ABA League 19. jun 202414:04 > 19:12 5 komentara
ABA liga

Skupština ABA lige završena je u Zagrebu, doneseno je dosta značajnih odluka, napravljen je raspored za narednu sezonu u kojoj će se takmičiti 16 klubova, ABA 2 lige će biti proširena na 16 klubova takođe, promenjen je sistem takmičenja, ali je ostalo otvoreno pitanje vlasničke strukture koje će se rešavati u periodu koji sledi.

SC Derbi je na osnovu osvojene titule u ABA 2 lige trebalo da postane jedan od vlasnika elitnog regionalnog takmičenja, ali neophodne papire u predviđenom roku nisu dostavili Partizan i Budućnost, pa je donošenje odluke odloženo, a samim tim i donošenje odluke u vezi sa uključivanjem Borca iz Čačka i Splita u vlasničku strukturu.

Usvojen je izveštaj za sezonu 2023/2024, napravljen raspored i kalendar za sezonu 2024/2025, u kojoj će se takmičiti 16 klubova, uključujući i Dubai, koji je već uplatio prvi iznos koji je u skladu sa nedavno potpisanim ugovorom.

ABA 2 lige će doživeti značajne promene. Biće proširana na 16 klubova, prva faze će biti grupa (četiri grupe po četiri tima). Druga takođe (dve grupe, sa po četiri tima), a zatim slede polufinale i finale plej-ofa, koje će se igrati na dve dobijene utakmice.

Spisak klubova će biti saopšten posle Skupštine. Izvesno je da će igrati po dva najbolja tima iz svake države (koji nisu učesnici ABA lige), a specijalne pozivnice, koje će koštati 25 hiljada evra, trebalo bi da dobiju Teodo iz Tivta, Bosna, MZT i Vršac, ali promene su moguće u slučaju odustajanja nekog od klubova, jer zainteresovanih ima mnogo.

Najavljeno je bilo da će jedna od tema biti i smena komesara za suđenje Srđana Dožaija, ali se na ovu temu nije raspravljalo.

Sada ostaje da vidimo da li su svi klubovi zadovoljni epilogom i odlukama sa Skupštine, ili će uskoro uslediti saopštenja nezadovoljnih klubova.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare