Sutjeska srušila MZT, Jovan Vojinović meč viner

ABA League 7. feb 202217:03 > 19:21 0 komentara
ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske uspeli su posle pravog rovovskog rata da pobede MZT iz Skoplja sa 56:55, pa sada imaju skor 5-3, dok je MZT na 6-2. Meč viner je bio Jovan Vojinović koji je pogodio pet poena u nizu u samoj završnici meča.

Najefikasniji u sastavu Sutjeske bili su Bogdan Bojić i Vladimir Tomašević sa po 12, Jovan Vojinović i Miloš Koprivica sa po 10 poena. Kod MZT Skoplja, raspoloženi za igru u napadu, bili su Nemanja Milošević sa 15 i Adem Mekić sa 11 poena.

MZT je bolje počeo meč. Momci iz Skoplja su imali veći stepen agresivnosti u odbrani, brzo se poveli sa 8:1, ali su izabranici Velimira Gašića uzvratili udarac, pa su na kraju prve deonice, vodili sa 19:18.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Usledila je druga četvrtina, koja je donela veliku borbu, odličnu igru u odbrani, obe ekipe, mali broj poena, dosta promašaja i grešaka. Sutjeska je bila bolja, pa je na odmor otišla sa viškom od šest poena – 33:27.

Raspoloženi za igru u napadu kod Sutjeske, bili su Vladimir Tomašević sa 10, Miloš Koprivica sa devet i Bogdan Bojić sa šest poena. Kod MZT Skoplja, Huan Dejvis je postigao šest, Nemanja Milošević i Robert Rikić po pet poena.

U nastavku meča, rat nerava je nastavljen. Sutjeska je postigla svega osam poena u trećoj deonici, MZT je bio nešto bolji, pa je uoči poslednjeg kvartala na semaforu pisalo 41:41.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Sutjeska je povela sa 45:41, MZT peokrenuo sa 51:45. Nikšićani su u tvrdom meču nastojali da stignu do neizvesne završnice i novog obrta. Na nešto 80 sekundi pre kraja, Sutjeska je stigla do 51:53, imala je i napad, ali je izgubila loptu.

MZT se revanširao istom merom sa druge strane. Sutjeska je izgubila loptu ponovo, a Robert Rikić napravio prekršaj u napadu. Velimir Gašić je zatražio minut odmora, kako bi smirio ekipu, kako bi pronašo modus da Sutjeska stigne do zlata vrednog trijumfa u preostalih 49 sekundi.

ABA 2/Dragana Stjepanović

Adi Zahiragić nije uspeo da pogodi za tri poena, a na liniju slobodnih bacanje je otišao Kristijan Nikolov, koji je pogodio dva važna penala za 55:51. Jovan Vojinović je pogodio trojku za 54:55, a na liniju slobodnih bacanja je otišao Adem Mekić, koji je pod pritskom promašio oba slobodna bacanja, a Jovan Vojinović pogodio za 56:55, na dve sekunde pre kraja. Pokušao je Robert Rikić, ali izblokirao ga je Radoje Vujošević.

U narednom kolu, Sutjeska igra protiv Vojvodine, dok će MZT Skoplje odmeriti snage sa ekipom Podgorice.