Todorić za SK: Ovo je najbolja vest za „grobare“

ABA League 25. jun 202121:01 > 07. apr 2022 15:41
Printscreen

Onog trenutka kada je predesdnik Ostoja Mijailović tviterisao:“30 godina kasnije, sve za ljubav, sve za Partizan“, nije više bilo nedoumice da je Željko Obradović, po drugi put u karijeri seo na košarkašku klupu Partizana.

(Ne)zvanično, najbolji trener Evrope je dogovorio trogodišnju saradnju sa klubom iz koga je postao reprezentativac Jugoslavije, a kasnije i osvojio prvu, od ukupno devet evropskih titula.

Za sve pristalice crno-belih ovo je najbolja vest u ne znam ni sam koliko poslednjih godina. Nije došao bilo kakav trener, nego onaj koji nema premca na Starom kontinentu, ma svetski vrh. Njegov povratak će pomoći da se napravi sijaset drugih stvari, a Partizan vrati na stare staze slave“ – priča Dragan Todorić, savetnik predsednika kluba iz Humske, za Sport klub.

povezano

Nekadašnji prvotimac i funkcioner najtrofejnijeg srpskog kluba, koji u kolekciji ima sve što su crno-beli osvojili u bogatoj istoriji, nastavlja:

Napravljen je izuzetno veliki posao, ali ne možemo lakonski da zaključimo:“Došao Željko, sad je sve gotovo.“ U smislu, bićemo prvi, nema više brige…Bilo bi neozbiljno i pretenciozno.“

Todorić je prošao „sjaj i bedu“ u košarkaškom kolektivu, koji je baš sa Obradovićem postao prvi i jedini srpski kontinentalni šampion 1992. godine, a bio učesnik fajnal fora u još dva navrata (1998, 2010).

Izuzetno mi je drago što je Obradović dogovorio trogodišnju saradnju, da pokuša da vrati Partizan na mesto gde je bio pre šest, sedam godina. Navijači moraju da budu svesni da ništa neće moći preko noći, pa bi stvarno bilo bezveze pričati kako ćemo odmah uzeti titulu. Tek nas očekuje veliki posao, ali, sve je lakše sa Željkom“ – nema dilemu Todorić.