Trajković: Spremni smo da san pretvorimo u javu

Nenad Trajković
ABA/Dragana Stjepanović

Izabranici Nenada Trajkovića, košarkaši Studentskog centra, sa nestrpljenjem očekuju start finalnog turnira ABA 2 lige, koji se igra u Podgorici i na kojem će popularni “studenti” nastojati da stignu do elitnog regionalnog društva.

U četvrtfinalnim dvomečima, u kojim će odlučivati koš razlika, snage će odmeriti: Studentski centar – Sloboda iz Užica, Sparsi iz Sarajeva – Zlatibor, Borac iz Banjaluke – Podgorica i Mladost iz Zemuna – MZT iz Skoplja.

“Nadam se kao i svi u klubu da ćemo izboriti plasman u ABA ligu, da ćemo san pretvoriti u javu. Samim tim, postaćemo još veći magnet za sve talentovane igrače, prvenstveno iz Crne Gore, ali iz regiona i Evrope. Imaćemo veće šanse za razvoj talenata, od kojih će neki verujem biti kadri da stignu do NBA lige. Rezultati nisu došli slučajno, naprotiv. Posledica su velikog rada, truda i odricanja, kao i neverovatnih uslova koji su nam obezbeđeni i sa kojima se zaista nisam sreo u dosadašnjoj karijeri. Imamo našu dvoranu, koja nam je na rasploganju 24 časa dnevno, imamo dobro formiran stručni kadar, imamo silno motivisane momke, koji žele da napreduju, koji žele da rastu kao ekipa iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu”, naglasio je trener Studentskog centra, Nenad Trajković, pa nastavio:

“Na završnom turniru ABA 2 lige sigurno neće biti lako. Međutim, imamo kvalitetnu ekipu, imamo plejadu mladih momaka koji su uspeli potencijal da pretoče o kvalitet. U dosadašnjem delu sezone, doživeli smo samo jedan poraz u drugom po rangu regionalnom takmičenju. Imamo razloga za optimizam. Očekuju nas izuzetno kvalitetni rivali, ali verujem da smo kadri da ostvarimo san, da smo kadri da stignemo do elitnog regionalnog društva. U ovom trenutku smo fokusirani na dvomeč koji nas očekuje protiv Slobode iz Užica. Idemo korak po korak do cilja”.

Studentski centar će prvi meč četvrtfinala ABA 2 lige u Podgorici igrati u utorak 20. aprila, protiv Slobode iz Užica. Istog dana snage će odmeriti Mladost iz Zemuna i MZT iz Skoplja. Turnir će 19. aprila otvoriti Borac iz Banjaluke i Podgorica, odnosno Sparsi iz Sarajeva i Zlatibor.

 

Komentari (0)

Vidi sve komentare