Udariće Vlada Jovanović na Vladu Jovanovića: Teška situacija

ABA League 8. jan 202215:26 > 15:58 2 komentara
Vlada Jovanović
foto: Mega Mozzart

U nedelju devetog januara od 12 časova Mega Mocart će u okviru 15. kola ABA lige dočekati Cibonu u hali Mega Fektori, gde će se utakmica odigrati u ograničenom kapacitetu, uz poštovanje svih zdravstvenih mera.

Prethodne dve utakmice Mege u ABA ligi odložene su zbog velikog broja pozitivnih nalaza na kovid 19 među igračima i stručnim štabom kluba, pa će meč protiv Cibone biti prvi od 19. decembra i utakmice sa Zadrom. Izuzetno ograničen broj ulanzica moći će da se preuzme u hali u nedelju od 11 časova, pa do početka utakmice.

Mega:

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred utakmicu protiv Cibone istakao da će ključ biti da njegova ekipa pronađe ritam posle situacije sa kovidom.

„Morao bih pre svega da se osvrnem na situaciju u prethodnih dvadesetak dana, praktično smo bez utakmice, a preko 15 dana nismo mogli da treniramo u kompletnom sastavu zbog situacije sa kovidom. I na utakmici protiv Cibone nećemo biti kompletni – Nikola Jović, koji se poslednji zarazio, još je u fazi oporavka. S obzirom na celu situaciju, potpisali smo ugovore sa dva igrača. Računamo na Aleksu Uskokovića, koji će pojačati bekovsku liniju do kraja sezone, koja je posebno oslabljena izostankom Kazalona, koji se povredio na utakmici protiv Splita i odsustvovaće još neko vreme, a doveli smo i iskusnog Borisa Savovića, koji će pojačati unutrašnju liniju. Mi smo se u prethodnih nekoliko dana koliko-toliko kompletirali i pokušali da se u mikrociklusu spremimo za veoma zahtevnu utakmicu protiv Cibone koja nas očekuje. U pitanju je jako mlada i talentovana ekipa, koja je odlično vođena od strane mog kolege Vlade Jovanovića. Ključ utakmice će biti da pronađemo ritam posle ove situacije sa Kovidom pošto je sigurno je da će biti fizički zahtevna utakmica na šta ćemo morati da pronađemo način da odgovorimo“, izjavio je trener Mege.

Mega Mocart utakmicu protiv Zadra dočekuje sa skorom od pet pobeda i sedam poraza, dok Cibona ima skor 5-9. Mega i Cibona su se do sada sastali 17 puta u regionalnom takmičenju uz skor 10-7 za Megu, a poslednji susret je bio u drugom kolu ABA lige ove sezone, kada je Cibona slavila u Zagrebu sa 89:84. Mega je prethodna dva kola ABA lige propustila zbog velikog broja kovid 19 nalaza u klubu, dok je Cibona u prošlom kolu na svom terenu izgubila od Mornara sa 65:82.