Vinjales pred Partizan: Nastojaćemo da pobedimo

ABA League 7. okt 202112:09 0 komentara
SC Derby

Košarkaši SC Derbija doživeli su jak udarac u prvom kolu ABA lige. Poraženi su od Mege sa 101:48, ali nisu klonuli duhom. U drugoj rundi, na svom parketu, pobedili su Zadar sa 94:78, pa sada sa mnogo više samopouzdanja čekaju duel sa Partizanom u Beogradu.

Izabranike Andreja Žakelja, sada očekuje izuzetno težak ispit u vidu duela sa Partizanom u Beogradu. Biće to ujedno i jako dobra prilika da Podgoričani vide gde se nalaze u odnosu na najbolje ekipe regiona. Na osnovu izjave Kajla Vinjalesa, SC Derbi u Beograd kreće bez bele zastave, što je ljudski i sportski.

“Nastojaćemo da stignemo do pobede. To je cilj u svakom meču bez obzira na ime rivala sa druge strane parketa. Potencijal i talenat imamo, ali nemamo iskustva. Moraćemo da odigramo izuzetno dobro i agresivno u odbrani, jer je to uslov da steknemo neophodnu dozu samopouzdanja za igru u napadu. Partizan je veliki favorit, ali kao što sam rekao, nastojaćemo da stignemo do pobede. Znamo da će biti pakleno teško, ali borićemo se, To ne može niko da nam zabrani”. poručio je Kajl Vinjales.

SC Derby

Utakmica između Partizana i SC Derbija na programu je 9. oktobra sa početkom u 19 časova. Partizan će odigrati prvi meč na svom parketu, nakon što je slavio u Zadru i Splitu.