Vojinović: Nadam se da će Partizan pokazati razumevanje

ABA League 9. jun 202310:09 19 komentara
ABA/Dragana Stjepanović

Finalna serija ABA lige između Partizana i Crvene zvezde počeće 13. juna, potvrdilo je rukovodstvo takmičenja u petak ujutro. Prva utakmica na programu je, dakle, u utorak 13. juna u 20 časova u „Štark areni“, a druga dva dana kasnije na istom mestu.

U slučaju da Partizan ostane pri stavu da ne prihvata promenu termina i ne pojavi se na terenu 13. i 15. juna, u skladu sa propozicijama takmičenja tutula će posle druge utakmice biti dodeljena košarkašima Crvene zvezde.

Preostali termini finalne serije su 18. jun, kao i 20. i 23. za eventualne četvrtu i petu utakmicu.

Oglasio se i sportski direktor Milija Vojinović a dopis koji je upućen klubovima, prenosimo u celini i bez izmena:

“Kao sportski direktor ABA lige j.t.d. tokom cele sezone 2022/23, zaključno sa plej-ofom, učinio sam sve što je u mojoj moći da pri velikim izazovima po pitanju termina utakmica, svim klubovima omogućim najbolje moguće uslove, poštujući okolnosti sa kojima se suočavaju i naravno štiteći integritet takmičenja.

Određivanje termina finala plej-ofa, doneli su još veće izazove i izuzetno velike tenzije. Ipak i u takvim okolnostima, učinio sam sve da donosim odluke isključivo u interesu ABA lige. Sa tim motivima sam se i vodio kada sam odredio prvobitne termina finala plej-ofa, ali i sada kada donosim odluku o promeni termina finala plej-ofa za samo jedan dan, sve u skladu sa ovlašćenjima koja proizilaze iz Člana 11.1. Bylaws AdmirlBet ABA lige.

ABA/Dragana Stjepanović

U svetlu svega što se dešavalo u prethodnom periodu, a sa čime verujem da ste svi detaljno upoznati, uveren sam da su novi termini plej-ofa, jedino ispravno rešenje u interesu takmičenja.

Poštujući izneti stav KK Partizan Mozzart Bet, iskreno se nadam da će imati razumevanje za konačnu odluku po pitanju termina finalne serije i da će pri tome imati u vidu sve odluke koje sam doneo tokom određivanja termina njegovih utakmica plej-ofa. Počev od pomeranje prve utakmice četvrtfinala, što je dovelo ekipu SC Derby da ima pauzu od završetka ligaškog dela 18.4.2023. do prve utakmice četvrtfinala 15.5.2023. Zatim, pomeranja prve polufinalne utakmice za jedan dan, sa 27.5.2023. na 28.5.2023. na molbu KK Partizan Mozzart Bet, a koji je KK Cedevita Olimpija doneo velike probleme kod organizacije putovanja. Ili, kod određivanja termina treće utakmice polufinala, kada sam uvažio zahtev KK Partizan Mozzart Bet da se utakmica igra u Štark Areni, i zakazao je za 6.6.2023. umesto za 2.6.2023. što bi bilo u skladu našeg ranijeg dogovora da po završetku obaveza u Evroligi, utakmice plej-ofa igra na dva/tri dana i što bi donelo ranije planirani početak finala. Na kraju, poštovao sam i želju KK Partizan Mozzart Bet da finalnu seriju igra u Štark Areni i zakazao početak finalne serije za 12.6 2023. iako je logično bilo da to bude 9.6.2023.godine, ili ranije u nekim okolnostima

Srdjan Stevanovic/Starsport

“Sve navedeno je u interesu same ABA lige, smatrajući da je publika veliki poslovni interes, a potvrda toga su rekordi po gledanosti na utakmicama.

Nadam se da će ovoga puta KK Partizan Mozzart Bet biti taj koji ima razumevanja i da će se ponašati u skladu sa zajedničkim interesima AdmiralBet ABA lige, kada je u pitanju pomeranje početka finalne serije za samo jedan dan. Naročito kada takva odluka ni na jedan način ne stavlja KK Partizan Mozzart Bet u podređen  položaj u odnosu na rivala u finalu, pogotovo u ambijentu koji je nastao sa pokušajem narušavanja integriteta kalendara AdmiralBet ABA lige, a koji je u potpunosti sačuvan!

Na kraju, iskreno se nadam da će KK Partizan Mozzart Bet, učiniti sve što je u njegovoj moći da predstojeće finale plej-ofa prestavlja krunu sezone i da teren bude jedino merilo gde će se rešavati pitanje šampiona. A, da svaka utakmica bude spektakl koja će služiti na čast finalistima i samom takmičenju.”, navodi se se u saopštenju koji je potpisao sportski direktor Milija Vojinović.