Vujačić za SK: Mi se pitamo, cilj je bio i ostao F8

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske, uprkos problemima koje su imali sa sastavom tima od početka sezone, uspeli su da ostvare sve što su planirali do sada, a velike planove imaju i do kraja sezone.

Naime, izabranici Darka Vujačića su već ostvarili primarni cilj, a to je ponovni plasman u ABA 2 ligu. Stigli su i do finalnog turnira Kupa Crne Gore, ali je Budućnost bila jača u četvrtfinalu, a Sutjeska oslabljena neigranjem dva izuzetno važna igrača – Vladimira Tomaševića i Miloša Koprivice.

Sada se misli okreću ka iskušenjima koja slede. Prvo u nizu je Jedinstvo iz Bijelog Polja, a zatim sledi poslednji turnir ABA 2 lige, na kome će Nikšićani nastojati da materijalizuju ostvareno u dosadašnjem delu takmičenja, da stignu do finalnog turnira koji se igra u Domžalama.

U međuvremenu, Sutjeska je dobila i dva značajna pojačanja na bekovskim pozicijama u vidu Amerikanaca, Džejkobi Rosa i Majkla Vedersa.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

„Zadovoljni smo ostvarenim u dosadašnjem delu sezone. Imali smo i imamo mnogo problema sa sastavom tima, zdravstvenim biltenom od početka sezone, ali nismo i nećemo tražiti alibi. Ponovni plasman u ABA 2 ligu smo obezbedili, nastojali smo da budemo što konkurentniji ekipi Budućnosti na finalnom turniru Kupa, a sada se okrećemo ka ostvarenju još jednog cilja, a to je plasman na finalni turnir ABA 2 lige, koji se igra u Domžalama“, rekao je za Sport Klub, trener Sutjeske Darko Vujačić, pa nastavio:

ABA 2 /Dragana Stjepanović

„Ponovo ćemo igrati u izmenjenom sastavu. Nećemo moći da računamo na dvojicu bitnih igrača, ali će u sastavu tima biti dvojica Amerikanaca koji su pokazali da će biti značajna pojačanja u nastavku sezone. Imamo težak raspored, očekuju nas dueli sa Zlatiborom, Krkom i Slogom iz Kraljeva, a bez obzira na ime rivala, u svakom duelu ćemo nastojati da stignemo do pobede“.

Darko Vujačić je nastavio sa izlaganjem:

ABA 2 /Dragana Stjepanović

„Sudbinu držimo u svojim rukama. Imamo sedam pobeda uz tri poraza, mi se pitamo, od nas zavisi da li ćemo igrati na finalnom turniru. U ovom momentu mogu da obećam, kao i do sada, veliku borbu od prvog do poslednjeg minuta u svakom meču. Kao i svi u timu verujem da ćemo stići do cilja, da ćemo igrati u Domžalama. Kada ostvarimo spomenuti cilj, možemo da pričamo o ambicijama na finalnom turniru“, zaključio je strateg Nikšićana.

Sutjeska u prvoj rundi igra protiv Zlatibora, a zatim slede dueli sa Krkom i Slogom iz Kraljeva. Domaćin poslednjeg turnira ABA 2 lige je ekipa Širokog, a završne borbe za F8 turnir, koji će organizovati Helios u Domžalama, počinju 6. marta.

Komentari

Vaš komentar