„Zadovoljan sam većim delom meča, ali…“

ABA League 19. sep 202321:01 1 komentar
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana izborili su plasman u finale Superkupa ABA lige u Podgorici. Izabranici Željka Obradovića slavili su protiv Igokee sa 91:84, a posle Mundobasketa, na parketu, uz ovacije sa tribina, pojavio se Aleksa Avramović.

Izabranici Željka Obradovića, košarkaši Partizana, jako su počeli meč protiv Igokee. Stepen agresivnosti u odbrani je bio na visokom nivou, stizali su laki poeni iz tranzicije, uz otvorenih pozicija… Partizan je posle prve deonice vodio sa 27:13. Igokea je nastojala da stigne do egala, nastojala je da zaustavi nalet aktuelnog šampiona, ali…

Ali, na kraju ovog perioda igre, Partizan je vodio sa 51:31. U tom momentu je bilo jasno da je potrebno da se dogodi zaista nešto senzacionalno u nastavku meča, kako bi Igokea stigla do preokreta. Veliki preokreti u sportu, posebno u košarci se često dešavaju, ali ne i ovoga puta.

„Zadovoljan sam prvim poluvremenom, igrali smo tečno. Treća četvrtina u egalu, a o poslednjoj ne bih trošio reči. O tome ćemo da pričamo na sastanku i treningu“, rekao je trener Partizana, Željko Obradović, pa nastavio:

„Aleksa ima lakšu povredu. Trebao mu je trening, odradio je teretanu. Pre utakmice sa Igokeom je odradio trening sa ekipom. Osetio se bolje i rekao je da može da pomogne timu. Odigrao je devet minuta izuzetno koreketno, odigrao je dobru utakmicu“.

Partizan sada finale, polako ulazi u željeni ritam, polako se zahuktava za iskušenja u ABA i Evroligi. Trofej bi definitivno bio dodatna motivaciona injekcija, za još jači i predaniji rad.

Bonus video