Žakelj posle Krke: Nije bilo energije, agresivnosti, fokusa

Mega Basket/Dragana Stjepanović

Košarkaši Krke pobedili su SC Derbi u šestom kolu ABA lige sa 87:70, u meču, u kojem se pitanje pobednika nije postavljalo ni jednog trenutka. Nakon šest rundi, obe ekipe imaju po tri pobede i poraza.

Krka je bolje otvorila meča. Uspela je da zatvori prilaze svom košu, Rok Stipčević je sjajno organizovao igru, pogađao iz teških pozicija, Hasan Frenč je lako nalazio put do koša Podgoričana, pa je na kraju prve deonice na semaforu pisalo 21:12 za ekipu iz Novog Mesta.

Trener SC Derbija, Andrej Žakelj, nastojao je čestim rotacijama da pronađe petorku, kadru da zaustavi rivala, koji je lako stizao do poena, a umešno kažnjavao greške Podgoričana u napadu, koje su se nizale kao na traci.

AdmiralBet ABA/Dragana Stjepanović

Međutim, ništa se nije menajalo na parketu, naprotiv. Krka je posle  pete trojke i niza ofanzivnih skokova, pobegla na 42:27, a na kraju prvog poluvremena je vodila sa 50:31. U nastavku meča, Krka je rutinski privela meč kraju, pa je trener Podgoričana, Andrej Žakelj, bio nezadovoljan.

“Više nego zaslužena pobeda Krke. Naš rival je imao pravu energiju i pristup, a nama je, za razliku od prethodnih mečeva, upravo to nedostajalo. Nismo imali fokus, nismo imali agresivnosti, Krka je imala 18 ofanzivnih skokova, posle kojih je stigla do mnogo poena iz drugog, trećeg napada. Kada se sve navedeno uzme u obzir, epilog meča je logičan”, naglasio je trener SC Derbija, Andrej Žakelj.

U narednom kolu, SC Derbi na svom parketu igra protiv Borca iz Čačka, dok Krka gostuje ekipe Cibone.

Komentari

Vaš komentar