Žakelj posle Partizana: Strpljenje je bitno, sledi Split

Mega Basket/Dragana Stjepanović

Košarkaši SC Derbija želeli su da budu konkurentan rival Partizanu u Beogradu, borili su se sa raspoloživim snagama, ali su izabranici Željka Obradovića objektivno bolji, pa je na kraju meča, na semaforu pisalo – 79:57 za “crno-bele”.

Popularni “studenti” iz Podgorice, nemaju razloga da klonu duhom. Nije se to desilo ni posle poraza od Mege sa 101:48, jer je u drugoj rundi, SC Derbi pobedio Zadar sa 94:78. Posle Partizana, izabranici Andreja Žakelja će imati priliku da stignu do nove pobede u narednom kolu, kada gostuju ekipi Splita.

„Partizan je više nego zasluženo trijumfovao. Nismo bili na nivou koji sam očekivao. Spremali smo se za agresivnu odbranu Partizana, ali smo reagovali vrlo loše, a ponovo smo igrali sa mnogo grča u napadu, što nam je bio najveći problem. Imali smo energiju u odbrani, probali neke varijante koje su bile uspešne, ali napad je bio loš i tu mora još puno da se radi”, rekao je Andrej Žakelj, pa nastavio:

KK Partizan NIS
KK Partizan NIS

„Cilj nam je da afirmišemo mlade igrače, dali smo priliku Zvonimiru i Tomislavu Ivišiću. Što se tiče rezultata, nadam se da možemo više. Mladi igrači su prvi put u ABA ligi, samo Nikola Pavlićević ima iskustvo iz elitnog regionalnog društva. Moramo da budemo strpljivi, da idemo korak po korak. Sada sve misli usmeravamo da duelu koji nas očekuje u Splitu”.

Utakmica između Splita i SC Derbija na programu je 17. oktobra sa početkom u 12 časova.

Komentari (0)

Vidi sve komentare