Zvezda čestitala na ekspertizi: Ali koje utakmice?

ABA League 31. maj 202219:12 > 19:24 20 komentara
Dejan Radonjić, igor Dragojević
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaški klub Crvena zvezda reagovao je saopštenjem nakon što je sudijskom ekspertizom, kako je naveo Partizan ranije tokom dana, utvrđeno da su greške arbitara direktno uticale na ishod drugog meča finalne serije.

Saopštenje kluba sa Kalemegdana prenosimo u celosti i bez izmena:

Povezane vesti

„KK Crvena zvezda mts dobio je u utorak popodne ekspertizu suđenja druge utakmice finala plej ofa ABA lige koju je obavio nekadašnji sudija iz Kraljeva Milan Maričić.

Ovim putem želimo da čestitamo na „izvanredno“ obavljenom poslu gospodinu Maričiću uz konstataciju da očigledno nismo gledali i analizirali istu utakmicu.
Ako jesmo, onda sa iznenađenjem konstatujemo da brojne sporne situacije nisu ni uzete u obzir u ovoj „ekspertizi“, poput ključne situacije u poslednjoj četvrtini i nesportskog faula Zagorca nad Ivanovićem (11 sekundi pre kraja meča) koji nigde nije ni pomenut, a nakon koga bi utakmica bila praktično rešena. O iznenadnoj promeni sudijskog kriterijuma tokom prvog poluvremena, različitom sankcionisanju pojedinih situacija, brojnih koraka, i ostalim greškama, i da ne govorimo…

Koliko vidimo, osnovni zahtev za ovu ekspertizu, sudija Igor Dragojević nije loše obavio svoj posao, niti grešio na štetu rivalskog kluba, i pored pažljivo i selektivno odabranih detalja u ovoj „ekspertizi“?

Iznenađeni smo da su „ekspertize“ i zahtevi za istima postali od ključne važnosti posebno pojedinim medijima (slučajno nastrojenima jednom klubu) koji su od završetka nedeljne utakmice u svojevrsnoj kampanji, ali nisu bile važne nakon polufinalne utakmice u Ljubljani gde je napravljeno čak 14 grešaka na štetu Crvene zvezde a odnos u slobodnim bacanjima iznosio neverovatnih 42-15 u korist rivala?

ABA/Dragana Stjepanović

Slučajno ili ne, jedan od aktera te utakmice, biće sudija u sredu uveče, drugi je bio akter utakmice u kojoj je tokom prošlog finala odnos u slobodnim bacanjima bio 34-17 za rivalski tim? Slučajno ili ne, taj tandem (Boltauzer i Nedović) sudio je prethodnu utakmicu u kojoj je domaćin bio KK Partizan? Kako, dovoljno je pogledati snimak te utakmice.

Uz iskrenu nadu da je Milan Maričić ovu ekspertizu radio i uradio bez pritisaka i sugestija sa strane, i ne isključivo preko platforme “Sinergy”, KK Crvena zvezda obaveštava javnost da neće učestvovati u ovoj svojevrsnoj kampanji koja praktično traje od početka sezone i koja ima jasan cilj da podigne tenzije u ovoj seriji, i da skrene pažnju sa onog najvažnijeg – terena,“ navodi se u saopštenju kluba.

Zvezda je objavila i, kako se navodi, samo deo krupnih grešaka na štetu kluba sa utakmice broj dva, koje nisu uzete u obzir niti ih ima u “ekspertizi” Milana Maričića.