Zvezdan Mitrović preuzima Cedevita Olimpiju

ABA League 20. maj 202423:35 0 komentara
Euroleague Basketball via Getty Images

Crnogorski trener Zvezdan Mitrović će preuzeti Cedevita Olimpiju na kraju sezone. Ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno, bivši selektor Crne Gore će sa ekipom iz Slovenije staviti paraf na dvogodišnji ugovor, a ekipa iz Ljubljane će nastojati da ostvari daleko bolje rezultate u sezoni koja sledi, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu.

Tim iz Ljubljane je sezonu počeo sa italijanskom trenerom Simoneom Pjaniđanijem, koga je nakon loših igara u Evrokupu i ABA ligi nasledio Zoran Martič.

fiba.basketball

Mitrović je karijeri započeo u Pikadiliju, a dugi niz godina je proveo u Ukrajini. Potom je 2015. godine preuzeo Monako, sa kojim je osvojio Evrokup 2021. godine, a samim tim i mesto u Evroligi. Mitrović je bio je i trener Asvela sa kojim je osvojio titulu, ali je usledio neočekivani raskid saradnje, minule sezone je bio trener Galatasaraja…

Mitrović je bio selektor reprezentacije Crne Gore od 2017. do 2019. godine kada je izboren plasman na Svetsko prvenstvo u Kini.

Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Tokom karijere, Mitrović je uz obezbeđeno mesto na Svetskom prvenstvu sa reprezentacijom Crne Gore, osvojio trofej u Evrokupu, a proglašen je i za najboljeg trenera drugog po rangu evropskog takmičenja. Osvojio je titulus a Asvelom, tri trofeja u Kupu sa Monakom, tri puta je bio najbolji trener u Francuskoj, osvojio je duplu krunu u Ukrajini, a naravno da je bio i najbolji trener Ukrajine….

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!