Barović ponovo povređen, kraj sezone za Hadžibegovića

Crna Gora 3. feb 202113:47 0 komentara
Filip Barović
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Studentskog centra nisu osetili gorčinu poraza u dosadašnjem delu sezone. U šampionatu Crne Gore imaju skor 10-0, u ABA 2 ligi, 6-0, a stigli su i do četvrtfinala Kupa gde će se protiv Mornara boriti za mesto na finalnom turniru.

Međutim, radost zbog odličnih rezultata su pokvarile povrede u timu. Emir Hadžibegović je povredio koleno na turniru u Banjaluci, čekao se snimak magnetnom rezonancoma, a nalazi su bili jako loši. Potencijalni reprezentativac je pokidao ligament kolena, pa su sledi pauza do novembra meseca, odnosno, ova sezona je za njega završena.

Odmah zatim stigla je vest da se ponovo povredio Filip Barović, a sreća u nesreći je da nisu u pitanju ukršteni ligamenti kolena, jer je reprezentativac Crne Gore, dva puta morao da pauzira šest meseci zbog iste povrede.

Ovoga puta, Baroviću je pukla kost u stopalu desne noge, pa će morati da miruje četiri nedelje, posle toga sledi oporavak, a zatim i povratak na parket, mnogo ranije nego što je to bio slučaj, kada su prethodno spomenute povrede u pitanju.

Izabranici Nenada Trajkovića, suočili su se sa velikim problemima, ali nastavljaju borbu na sva tri fronta, sa primarnim ciljem da ostvare induvidualni napredak igrača, ponovo izbore plasman u ABA 2 ligu, a ukoliko se ukaže prilika napadnu i mesto u elitnom društvu.