Budućnost kaznila greške „studenata“, krenula ka tronu

Crna Gora 20. maj 202419:51 0 komentara
KK Budučnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnosti pobedili su u prvom meču finalne serije šampionata Crne Gore ekipu SC Derbija sa 91:75. Naredni meč je na programu 23. maja, a za titulu su potrebne tri pobede.

Prevagu na tasu Budućnosti doneli su Jogi Ferel sa 22, Flečer Megi sa 19, Mekinli Rajt sa 18, Kenan Kamenjaš i Aleksa Ilić sa po 12 poena. Kod SC Derbija, Igor Drobnjak je postigao 15, Emir Hadžibegović 12, Luka Bogavac 11 poena.

KK Budučnost Voli/Filip Roganović

Budućnost je u finalnu seriju šampionata Crne Gore ušla posle izuzetno zahtevne u burne polufinalne serije ABA lige sa Partizanom, dok je SC Derbi imao vremena da se odmori, jer je u prvoj rundi eliminisan od Zvezde. Andrej Žakelj, trener Budućnosti ima pravo da se osloni na četiri strana igrača, izabrao je Rajta, Ferela, Megija i Kamenjaša, dok je SC Derbi bio u praktično kompletnom sastavu, nedostajao je samo Obri Doukins.

Budućnost je odlično otvorila meč, bila je izuzetno šuterski raspoložena, brutalno je kažnjava izgubljene lopte i promašaje popularnih „studenata“, pa je u jednom momentu, posle dve trojke Ferela u nizu, imala 14 poena prednosti. Na kraju prvog poluvremena, na semaforu je pisalo – 46:37 za Budućnost.

KK Budučnost Voli/Filip Roganović

Raspoloženi za igru u napadu bili su Mekinli Rajt sa 12, Jogi Ferel sa devet, Aleksa Ilić sa sedam poena. Kod SC Derbija, Luka Bogavac i Tomislav Ivišić su postigli po šest, Borna Kapusta i Zoran Vučeljić po pet poena.

Tokom treće deonice, SC Derbi je ponovo ušao u seriju promašenih zicera i promašaja iz otvorenih pozicija, a Budućnost je to kaznila, pa je uoči poslednjeg kvartala vodila sa 71:55.

SC Derbi je nastojao da stigne do egala, trudio se da stigne do neizvesne završnice, ali…. Naredni meč finalne serije na programu je 23. maja, a za titulu su potrebne tri pobede.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!