Dubljević posle izbora: Predsednik mora da bude timski igrač

Crna Gora 24. nov 202316:24 0 komentara
KSCG

Jelena Dubljević nova je predsednica Košarkaškog saveza Crne Gore, odlučeno je na vanrednoj Izbornoj skupštini te asocijacije u Podgorici. Jelena Dubljević je dobila podršku 42 od ukupno 80 prisutnih delegate. U izbornoj trci pobedila je dosadašnjeg predsednika Nikolu Pekovića, za koga je glasalo 38 delegata.

Dubljević je peti predsednik Košarkaškog saveza, a pre nje tu funkciju obavljali su Veselin Barović, Milo Đukanović, Igor Lukšić i Nikola Peković.

“Malo je reći da sam srećna počastvovana. To je pre svega meni lično veliko životno ostvarenje. Razmišljala sam o ovome i tokom karijere i negde sam znala i želela da se oprobam u nekim novim stvarima. Preuzimam Savez u ne baš najboljem momentu, gde me dosta stvari čeka na stolu, ali najbitnije je završeno”, rekla je Jelena Dubljević nakon Skupštine.

Govoreći o raskolu u Savezu, ona je naglasila da ih ima i da će ih uvek biti.

“Svi mi imamo svoje favorite. Htela bih da se zahvalim Nikoli Pekoviću, pre svega na fer i uvek korektnom odnosu koji smo mi imali godinama, ne samo sada i to mi je jako bitno da svi znaju. U svom planu navela sam da je meni cilj da nađemo zajednički razlog da se okupljamo da diskutujemo i da svi mi imamo isti cilj, a to je košarka i njen napredak u Crnoj Gori”, poručila je Jelena Dubljević.

Printscreen

Ona je naglasila da će se fokusirati na ono što je trenutno prioritet.

“Posle najbolje godine desilo se to što se desilo. Ogroman je gubitak za košarku, za decu pre svega da liga još nije krenula. Najveći minus imaju deca, propustili su ogroman broj utakmica. Cilj nam je da otključamo ligu što pre i nadam se da ću videti svu tu decu i seniore narednog vikenda na terenima gde i pripadaju”, rekla je Jelena Dubljević.

Ona je najavila da je jedan od ciljeva i proširenje Upravnog odbora, navodeći kao glavni razlog finansije.

“Sve što sam rekla u planu i programu stojim čvrsto iza toga. Sigurna sam da će biti još stvari, neophodno je da se proširi Upravni odbor, biće više sredstava, jer nam je cilj da donosi finansije i samim tim sve te neke planove i komisije koje će biti zadužene za razvoj košarke će moći da rade svoj posao, tako da mislim da će uzajamno to funkcionisati onako kako smo planirali”, rekla je Dubljević.

Ona je naglasila da su “njena vrata uvek svima otvorena”.

“Predsednik mora da bude timski igrač inače izostaje boljitak. Meni nije cilj da glumim predsednika, osobu do koje se ne može doći. Biću u Savezu radiću apsolutno svaki dan i zbog toga sam tu. Moram da imam otvoren stav prema svima i da budem spremna da saslušam, jer ću tako moći možda i da promenim neke stvari. Nadam se boljim danima crnogorske košarke”, rekla je Dubljević.

Ona je najavila da će u ponedjeljak razgovarati i o ugovoru selektora Boška Radovića.

“Prioritet je da on ostane. Napravio je sjajne rezultate, najbolje koje je Crna Gora ostvarila i mislim da zaslužuje da vodi tim”, zaključila je Jelena Dubljević.

fiba.basketball

Skupština je izglasala i Upravni odbor, čiji su članovi na predlog nove predsednice, postali Nemanja Vranješ (aktivan igrač), Željka Ratković (predstavnik ženskih klubova), Milivoje Cerović (kompanija M:tel), Dragan Bokan (kompanija VOLI), Nikola Dabović (kompanija EXPO Commerce doo Kotor), Hasan Ramović (kompanija PUT GROSS), Đorđije Pavićević (kompanija Barsko zlato), Muhamed Bučan (Apoteke Lara pharm), Siniša Boričić (kompanija Milšped), Goran Leković (A3 klinika), Aleksandar Mijajlović (kompanija Bemax) i Zoran Piperović (advokat). Upravni odbor dobio je podršku 45 delegata, 22 su bila protiv, a osam uzdržano.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!