Gašić za SK: Velika pobeda, borba se nastavlja

Crna Gora 11. mar 202212:44 0 komentara
ABA 2 /Dragana Stjepanović

Veliki derbi šampionata Crne Gore u košarci, koji je odlagan dva puta zbog problema sa koronavirusom, odigran je u dvorani u Kokotima, jer se dvorana u Nikšiću renovira, posle velike borbe i triler završnice, Sutjeska je pobedila Lovćen sa 67:65.

Izabranici Velimira Gašića, košarkaši Sutjeske, odbranom su slomili velikog rivala sa Cetinja. Lovćen je imao prednost većim delom meča, ali Nikšićani nisu dozvoljavali rivalu da pobegne. Lovćen je imao šest poena prednosti i u poslednjem kvartalu, a onda su izabranici Velimira Gašića, uspeli da materijalizuju zaista granitnu igru u odbrani, usledila je serija dobrih rešenja u napadu, triler završnica i kapitalno značajna pobeda Sutjeske.

“Borba se nastavlja na svim frontovima. Ostvarili smo zaista izuzetno važnu pobedu protiv Lovćena, kako u rezultatskom, tako i u psihološkom smislu, a oba segmenta su jako važna jer se bliži kraj sezone, jer stižu odlučujuće borbe za ostvarenje primarnog cilja, a to je ponovni plasman u ABA 2 ligu. Imamo realne izglede da stignemo i do TOP 8 faze drugog po rangu regionalnog takmičenja. Smatram da smo do sada ostvarili zaista čudesne rezultate u ABA 2 ligi, borićemo se za mesto među osam najboljih, ali u ovom momentu niko u ekipi i klubu ne razmišlja o tome. Sve misli su usmerene ka utakmici protiv Teoda iz Tivta. Moraćemo da budemo na istom energetskom nivou kao protiv Lovćena, ako želimo, a želimo pobedu u meču koji sledi”, naglasio je za Sport Klub, trener Sutjeske, Velimir Gašić, strateg koji je bio prvi asistent Željku Obradoviću u godini kada je Partizan stigao do titule pravaka Evrope pa nastavio:

ABA/Dragana Stjepanović

“Dvorana u Nikšiću se renovira i to je zaista sjajna stvar za sve sportske kolektive u gradu. Nema nikakve dileme da će uslovi za rad i trening biti na daleko višem nivou, da će ljubitelji sporta imati dodatni razlog da uživaju u sportskim događajima. U ovom momentu, kada nas očekuju odlučujuće borbe za mesto u ABA 2 ligi, odnosno za plasman u TOP 8 fazu drugog po rangu regonalnog takmičenja, činjenica da ne možemo da treniramo i igramo utakmice na našem parketu je problem, ali borićemo se do poslednjeg atoma snage”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Velimir Gašić je nastavio sa izlaganjem:

“Imamo sjajnu atmosferu u klubu, svi dišemo kao jedan, pozitivna energija se oseća u vazduhu. To nam je mnogo pomoglo da se izborimo sa ogromnim problemima koje imamo od početka sezone, kako sa povredama, tako i sa koronavirusom. Pored toga, imamo jednu od najmlađih ekipa u regionu, u nikada kvalitetnijem šampionatu Crne Gore, u šampionatu u kojem nema unapred dobijenih utakmica”, rekao Gašić i nastavio:

ABA 2 /Dragana Stjepanović

“Odbrana je bila ključ uspeha protiv Lovćena. Pored toga, strpljivo smo čekali priliku da materijalizujemo veliku energiju koju smo ulagali obavljajući defanzivne zadatke. Verovali smo da mora da dođe period dobre igre u napadu i došao je u pravom trenutku, u samoj završnici. Ekipa je pokazala karakter, uspela je da se podigne posle poraza od Danilovgrada, u kojoj su nosioci igre mladi momci koji su iz Nikšića prosleđeni na kaljenje. Pokazali smo još jednom da smo najjači kada je najvažnije, pa zbog toga sa optimizmom gledam na period koji sledi. Ponavljam još jednom, borićemo se do poslednjeg atoma snage, verujem da smo kadri da izborimo plasman u ABA 2 ligu, a zatim, zajedno sa navijačima, u renoviranoj dvorani, ukoliko to koronavirus konačno dozvoli, a verujem da hoće, uživamo u spektakularnim duelima i novim uspesima”.

ABA 2/Dragana Stjepanović

U narednoj rundi, snage će odmeriti: Sutjeska – Teodo, Lovćen – Milenijum, Ibar – Danilovgrad, SC Derbi – Jedinstvo, Primorje – Podgorica.

Tabela: SC Derbi 11-2, Podgorica 9-4, Jedinstvo 8-5, Sutjeska 8-4, Lovćen 7-5, Primorje 6-7, Ibar 5-7, Teodo 4-9, Milenijum 3-10, Danilovgrad 2-10.