Gordić pred Iraklis: Moramo da eliminišemo oscilacije

fiba.basketball

Košarkaši Mornara doputovali su u Solun, gde će 17. novembra sa početkom u 19 časova i 30 minuta, završiti turneju, koja je krenula od Leidena, preko Ljubljane, do Soluna.

Izabranici Mihaila Pavićevića se nadaju da će se u Bar vratiti sa obezbeđenim mestom u TOP 16 fazi FIBA Evrokupa. Da bi stigli do cilja, Barani moraju da pobede Iraklis, a da Behčašehir na svom terenu savlada Leiden. Utakmica između Iraklisa i Mornara na programu je u 19 časova i 30 minuta, dok meč u Istanbulu počinje u 15 časova.

Barani su u dobrom raspoloženu stigli u Solun, iako su poraženi od Leidena u meču u kojem su mogli da obezbede mesto u TOP 16 fazi, odnosno od Cedevita Olimpije. Dobro raspoloženje, dolazi kao posledica zaista dobre igre koju su Barani pokazali tokom većeg dela meča protiv Cedevita Olimpije. Jako je bitno da se izvuku pouke iz poslednjeg kvartala u Ljubljani, koji su izabranici Jurice Golemca dobili sa 23:5.

KK Mornar Barsko zlato/MEDIA Pro

„Grci sticajem okolnosti nemaju nijednu pobedu i ova utakmica im ništa ne znači u rezultatskom smislu. Ali, znači im mnogo kada je reč o samopouzdanju za nastavak sezone, a na talonu je ugled, tradicija i prestiž. Sve su to elementi koji će igrače Iraklisa netarati da meč koji sledi odigraju maksimalno motivisano od prvog do poslednjeg minuta“, naglasio je Nemanja Gordić, pa nastavio:

„Bez obzira što smo Iraklis ubedljivo pobedili na svom parketu sa 88:65, videlo se rival iz Grčke ima snagu i potencijal. Moramo da odgramo u istom ritmu od prvog do poslednjeg minuta. Najveći problem u dosadašnjem delu sezone su oscilacije, koje moramo da svedemo na najmanju moguću meru. Najbolji primer za rešeno je meč u Ljubljani, gde smo tri deonice bilo potpuno ravnopravan rival Cedevita Olimpiji, a onda bukvalno nestali sa parketa. To ne sme da se dešava, ako želimo, a želimo do pobede nad Iraklisom, ako želimo, a želimo da pobegnemo sa začelja tabele kada je ABA liga u pitanju. Idemo korak po korak. Prvi cilj je da pobedimo Iraklis, a zatim da slavimo protiv Splita na našem parketu“.

KK Budućnost Voli

U ovom momentu je zaista nepotrebno trošiti reči koliko bi Baranima, značio plasman u TOP 16 fazu FIBA Evrokupa, kao i pobeda nad Splitom. Kako u rezultatskom, tako i u psihološkom smislu.