Jelena Dubljević na čelu KSCG umesto Nikole Pekovića!

Crna Gora 24. nov 202313:20 0 komentara
KSCG

Agonija koja je trajala nekoliko meseci i koja je potpuno blokirala gotovo sve košarkaške aktivnosti u Crnoj Gori je završena. Jelena Dubljević je na Izbornoj skupštini pobedila Nikolu Pekovića, pa će naredne četiri godine biti na čelu Saveza. Za Jelenu su glasala 42, a za Nikolu 38 delegata.

Podsećanja radi, Nikola Peković je insistirao na prevremenim izborima sa željom da izvrši promene u sastavu Upravnog odbora.

Dugo se čekalo zakazivanje Izborne skupštine, prva je propala jer nije bilo dnevnog reda, a protivkandidat Pekoviću, bio je Igor Lukšić. Druga Izborna skupština je propala jer nije bilo kvoruma…

U međuvremenu, Peković je dobio drugog rivala u trci za mesto predsednika – Jelenu Dubljević. Skupština je konačno zakazana, a posle javnog glasanja prisutnih članova, poverenje je dobila Jelena Dubljević.

Jelena Dubljević će u periodu koji sledi zajedno sa članovima Upravnog odbora, ubrzano morati da pokrene takmičenja u Crnoj Gori, kako seniorska, tako i ona za mlađe selekcije, istovremeno ubrzano će morati da se pošalju prijave za učešće mlađih selekcija na šampionatima Evrope koja slede….

KSCG

Ženska reprezentacija je uspešno počela kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, mušku selekciju očekuju kvalifikacija za šampionat Evrope, kao i kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu….

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!