KK Sutjeska: Odgovornost za prekid snosi policija!

Crna Gora 16. maj 202420:23 1 komentar
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaški klub Sutjeska se oglasio saopštenjem nakon što je druga utakmica polufinala plej –ofa šampionata Crne Gore, protiv ekipe Budućnosti prekinuta zbog sukoba navijača dva kluba.

Meč je prekinut sredinom druge četvrtine nakon što su gostujući navijači ušli kroz službeni ulaz na teren i počeli da provociraju domaću publiku. Saopštenje Sutjeske prenosimo u celini:

„Košarkaški klub Sutjeska izražava žaljenje zbog prekida utakmice polufinala plej-ofa šampionata Crne Gore protiv Budućnosti. Utakmica je počela sjajnom atmosferom, a onda su gostujući navijači „Varvari” upali u teren kroz službeni ulaz.

Klub smatra da odgovornost za incident snosi policija, koja je dozvolila da tokom utakmice, na kojoj je do tada vladala prava sportska atmosfera, upadne navijačka grupa „Varvari” i izazove sukob sa domaćim navijačima.

Nakon incidenta utakmica je prekinuta uz zahtev sudijske trojke da se isprazni kompletna sala. Košarkaški klub Sutjeska nije hteo da dozvoli da iskreni i pravi navijači i poštovaoci košarke budu isterani iz sale, jer ne snose ni mrvu odgovornosti. Odlučeno je da se utakmica ne nastavlja bez publike”, objavila je Sutjeska.”.

Očekuje se odluka Košarkaškog saveza u vezi sa prekinutom utakmicom, a podsećanja radi plasman u finale je obezbedila ekipa SC Derbija, koja je sa 2-0 u seriji slavila protiv Teoda iz Tivta.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare