Kup: Budućnost osvojila trofej, Podgorica pala u završnici

KSCG

Finale Kupa Crne Gore u košarci donelo je mnogo uzbuđenja, a Podgorica je bila blizu iznenađenja, koje je svojevremeno napravila Sutjeska na finalnom turniru u Tivtu (jedini trofej koji nije osvojila Budućnost), ali je Budućnost ipak uspela da odbrani trofej u Kupu – 76:67.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Tre Bel Hejns sa 18, Erik Grin sa 17, Petar Popović sa devet, Alfa Kaba sa osam. Kod Podgorice, Luka Bogavac je postigao 16, Ludovik Bejhors 11, Marko Kjajević 10 poena.

KSCG

Vladimir Jovanović je pre finalnog turnira imao zadatak da napravi pravi izbor igrača, jer je uz Petra Popopića, Aleksu Ilića, Suada Šehovića i rovitog Igor Drobnjaka, morao da izabere četiri stranca.

Izabrao je Tre Bel Hejnsa, Alfa Kabu, Džej Džej O’Brajena i Erika Grina, pored klupe je ostavio Kenana Kamenjaša, Edina Atića, Aleksandra Lazića, Marka Jagodića Kuridžu, Kameruna Rejlondsa i Emanuela Lekomta, a pokazalo se da je izbor bio dobar.

KSCG

Budućnost je pobedila Sutjesku u četvrtfinalu sa 94:83, zatim je slavila protiv Mornara sa 100:80, dok je Podgorica do finala stigla nakon dva trilera i pobeda nad Dečićem sa 80:79, odnosno nad Milenijumom sa 80:76.

Budućnost je tokom prve deonice vodila sa 17:3, dobila je ovaj period sa 21:10, očekivala da je sve gotovo, ali izabranici Nebojše Bogavca nisu želeli da se predaju, naprotiv. Stigli su do egala, a trojkom Luke Bogavca, dobili su prvo poluvreme sa 40:38.

Budućnost je u trećem kvartalu uspela da stigne do preokreta, ali nije mogla da bude mirna jer je imala višak od svega tri poena – 57:54.

KSCG

Na četiri minuta pre kraja na semaforu je pisalo 64:63, Ludivik Brejnhors je promašio dva slobodna bacanja, a kazna je stigla u vidu serije Budućnosti, koja je pobegla na 72:65, a zatim relativno mirno privela meč kraju.

Izabranici Vladimira Jovanovića sada idu na mini pauzu jer sledi poslednji FIBA prozor u kvalifikacijama za Mundobasket, a zatim ih očekuju dueli sa Zadrom u Aba ligi, odnosno Hapoelom iz Tel Aviva u Evrokupu. Oba meča se igraju u glavnom gradu Crne Gore.

Komentari (0)

Vidi sve komentare