Rastali se Gašić i Sutjeska, Darko Vujačić vodi Nikšićane

Crna Gora 21. mar 202219:29 0 komentara
ABA 2/Dragana Stjepanović

Velimir Gašić nije više trener košarkaška Sutjeske, a Nikšićane će na završnom turniru ligaškog dela ABA 2 lige, kao i u završnici sezone, voditi Darko Vujačić.

Čelnici kluba su odluku doneli nakon poraza koje je Sutjeska doživela u duelima sa Danilovgradom i Milenijumom, sa ciljem da razdrmaju ekipu, koja ima realne izglede da stigne do TOP 8 faze ABA 2 lige, a koju očekuje velika borba za jedno od dva mesta, koja ponovo vode u drugo po rangu regionalno takmičenje, kroz šampionat Crne Gore.

Sutjeska se Gašiću zahvalila na periodu koji je proveo u klubu, na  posvećenom radu i predanosti, a zatim je saopštila da je novi šef stručnog štaba, Darko Vujačić.

KK Sutjeska

Mladom strategu će u radu, pomagati saradnici koji su pomagali i Velimiru GašićuMiloš Minić, Boško Bošković i Milivoje Đurđić.

Darko Vujačić je bivši igrač Sutjeske, U karijeri je igrao za Ibon, Lovćen, Mornar, Igokeu, Muharak iz Bahreina, Peć, Leotar, mađarski Marso, rumunski Pitešti i Ulcinj. Član je generacije Sutjeske koja je 2013. godine osvojila Kup Crne Gore.

ABA/Dragana Stjepanović

Vujačić se po završetku igračke posvetio trenerskoj karijeri. Vodio je Ulcinj i Vlazniju sa kojom je osvojio titulu u Albaniji 2015. godine. Bio je selektor U20 reprezentacije Albanije na Evropskom prvenstvu, B reprezentacije Crne Gore i juniorske reprezentacije Crne Gore.