SC Derbi se ne predaje, finalna serije se nastavlja!

Crna Gora 26. maj 202420:24 0 komentara
SC Derbi/Filip Roganović

Košarkaši SC Derbija, posle bolje igre većim delom trećeg meča finalne serije protiv Budućnosti i neizvesne završnice, slavili su sa 91:89, smanjili su rezultat u seriji na 1-2. Budućnost i dalje ima dve meč lopte da stigne do titule, ali je kristalno jasno da se popularni „studenti“ neće predati.

Prevagu na tasu SC Derbija doneli su Mateo Drežnjak i Emir Hadžibegović sa po 16, Nikola Pavlićević sa 14, Borna Kapusta sa 12, Luka Bogavac i Igor Drobnjak sa po sedam poena. Kod Budućnosti, Jogi Ferel je postigao 20, Flečer Megi 15, Mekinli Rajt, Kenan Kamenjaš i Andrija Slavković po 13, Aleksa Ilić devet poena.

SC Derbi/Filip Roganović

SC Derbi je sa mnogo energije i motiva ušao u duel, odlučan u nameri da produži seriju. Posle prve deonice, popularni „studenti“ su vodili sa 29:20. Budućnost je nastojala da stigne do egala, ali je SC pobegao na 45:34, a na odmor je otišao sa kapital od osam poena – 48:40.

Tokom treće deonice, SC Derbi je umešno čuvao prednost, dobrom odbranom i pametnom igrom u napadu je držao Budućnost na distanci. Uoči poslednjeg kvartala, SC je vodio sa 75:66.

SC Derbi/Filip Roganović

Budućnost je na nešto više od tri minuta pre kraja utakmice stigla do 85:88. Hadžibegović je pogodio trojku za 91:85, a Kamenjaš smanjio na 87:91, a nedugo zatim i na 89:91. Na dve sekunde pre kraja, Mekinli Rajt je iznudio prekršaj. Nije pogodio prvo slobodno bacanje, drugo je namerno promašio, ali je lopta pripala ekipi SC Derbija.

Budućnost brani tron, želi prvi trofej u sezoni, dok SC Derbi može da se pohvali da je osvojio Superkup ABA lige, Kup Crne Gore. Može li do čuda i trećeg trofeja, ili će Budućnost uspeti da sačuva tron, saznaćemo uskoro.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!