Spasojević za SK: Mornaru se ne preti

Crna Gora 31. maj 202113:39 0 komentara
Radosav Spasojević
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske ostvarili su gotovo sve što su planirali na početku sezone, a ostvareno dobija na težini, ako se naglasi da izabranici Velimira Gašića ni jednu utakmicu nisu odigrali u kompletnom sastavu.

Uprkos navedenom, ekipa iz Nikšića je izborila ponovni plasman u ABA 2 ligu, stigla je do finalnog turnira Kupa, a ostala bez mesta na finalnom turniru drugog po rangu regionalnog takmičenja, kao i mesta u polufinalu plej-ofa šampionata Crne Gore.

Međutim, ako se u obzir uzme činjenica da je kompletnu sezonu propustio jedan od najboljih mladih igrača Crne Gore, Miloš Vujović, da su na pauzama zbog povreda bili Radosav Spasojević, Marko Ćalić, Nikola Korać, Andrej Vulević, Boris Lalović, Ismet Sejfić, Ilija Goranović, uz koronavirus, koji je naravno, pogodio i Nikšićane, jasno je da je ostvaren veliki uspeh.

„Mnogo toga sam prošao tokom karijere, ali sezonu koja se polako bliži kraju zaista neću zaboraviti. Zvuči čudno, ali nama je koronavirus bio najmanji problem. Prosto je neverovatno koliko smo problema imali sa povredama. Ni jednu utakmicu nismo odigrali u kompletnom sastavu, u jednom delu sezone smo bili bez plejmejkera u timu, ali na kraju smo ipak, pre svega zahvaljujući pravoj porodičnoj atmosferi, uspeli da ostvarimo sve što smo planirali. Tu pre svega mislim na obezbeđeno mesto u ABA 2 ligi za nerednu sezonu, te plasman na finalni turnir Kupa koji sledi“, naglasio je za Sport Klub, Radosav Spasojević, jedan od najboljih igrača Sutjeske, pa nastavio:

„Na finalnom turniru ponovo nećemo biti kompletni, ali navikli smo na takvu situaciju. Vidim da će Mornar igrati u izmenjenom sastavu, ali nikada nismo gledali u tuđe dvorište, pa nećemo ni sada. Ono što je sigurno, Mornar je favorit u polufinalu, bez obzira na sastav tima, jer ima zaista širok roster, čitavu plejadu kvalitetnih igrača. Baranima se ne preti, ali u meč koji sledi, ulazimo rasterećeno, odlučni u nameri da se prikažemo u što boljem izdanju. Ukoliko se ukaže prilika da stignemo do iznenađenja i plasmana u veliko finale nastojaćemo da je prigrabimo sa obe ruke“, zaključio je Spasojević.

Finalni turnir Kupa Crne Gore, igra se 2. i 3. juna u Podgorici, a u polufinalu, snage će odmeriti Budućnost koja brani trofej i Lovćen, odnosno Mornar i Sutjeska.