Sutjeska i Podgorica spremni za ABA 2, cilj je F8

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske i Podgorice spremni čekaju poslednji turnir ABA 2 lige koji počinje 6. marta i na kojem će nastojati da izbore plasman na finalno, odnosno F8 turnir. Sutjeska je pobedila Jedinstvo u Bijelom Polju sa 91:80, dok je Podgorica slavila protiv Lovćena na Cetinju sa 80:63.

Sutjeska je protiv Jedinstva kontrolisala dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta, a najefikasniji u sastavu Nikšićana, bili su Majkl Veders sa 18, Miloš Koprivica sa 16, Zdravko Bošković sa 13 i Džejkobi Ros sa 12 poena. Kod Jedinstva, Nenad Vuković je postigao 32, a Nikola Korać 14 poena.

ABA 2/Dragana Stjepanović

Podgorica nije imala problema protiv Lovćena. Raspoloženi za igru u napadu kod ekipe iz glavnog grada Crne Gore, bili su Luka Bogavac sa 24, Marko Kljajević i Mladen Vujić sa po 11, odnosno Ludovik Brejhors sa 10 poena. Kod Lovćena, Milutin Đukanović je postigao 20, Alija Islamović 13, a Balša Mirotić 12 poena.

Sutjeska i Podgorica sigurnim koracima idu ka ostvarivanju primarnog cilja, a to je ponovni plasman u ABA 2 ligu, a od 6. marta će pokušati da se domognu finalnog turnira drugog po rangu regionalnog takmičenja.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Sutjeska ima skor 7-3, a Podgorica 6-4. Sutjeska će odmeriti snage sa Zlatiborom, Krkom i Slogom iz Kraljeva, dok će Podgorica odmeriti snage sa ekipama Borca iz Banjaluke, Heliosa i Pelistera. Finalni turnir se igra u Domžalama jer je Helios na tri runde pre kraja obezbedio pol poziciju.

Komentari

Vaš komentar