Sutjeska osvojila Cetinje, gazi ka ABA 2

Crna Gora 20. apr 202418:05 0 komentara
ABA/Dragana Stjepanović

Izabranici Miloša Minića, košarkaši Sutjeske, pružili su dostojan otpor Vojvodinu u četvrtfinalnoj seriji ABA 2 lige, ali nisu uspeli da iznenade jednog od favorita za osvajanja trofeja i plasman u elitno regionalno društvo.

Nikšićani nisu klonuli duhom, nisu imali ni razloga jer je primarni cilj bio plasman u plej-of, a zatim su posle velike borbe savladali Lovćen na Cetinju sa 80:77, pa se sa velikom dozom sigurnosti može reći da su obezbedili mesto u ABA 2 ligi i za narednu sezonu.

ABA/Dragana Stjepanović

Prevagu na tasu Nikšićana, doneli su Radosav Spasojević sa 21-im, Jovan Vojinović sa 12, Filip Barović sa 11, Stefan Mitrović sa 10 poena. Kod Lovćena, Miloš Latković i Bogdan Bogdanović su postigli po 17, Nikola Paraca 15, Marko Sušić 10 poena.

Sutjeska je prvu deonicu dobila sa 26:13, drugu sa 22:18, ali se Lovćen nije predavao. Uspeo je da zapreti, ali ne i da stigne do preokreta.

ABA/Dragana Stjepanović

Na tri runde pre kraja, Sutjeska ima skor 18-2, Podgorica 17-3, Teodo 16-4, Primorje 14-5. Dve ekipe će izboriti plasman u ABA 2 ligu, a tri u plej-of šampionata Crne Gore, zajedno sa ekipama Budućnosti, SC Derbija i Mornara.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!