Tomašević za SK: Zlata vredna pobeda u svakom smislu

Crna Gora 31. okt 202111:56 0 komentara
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske pobedili su u velikom derbiju drugog kola šampionata Crne Gore, Lovćen na Cetinju sa 79:75. Nikšićani su stigli do zlata vrednog trijumfa, kako u rezultatskom, tako i u psihološkom smislu.

Izabranici Velimira Gašića imaju i imali su velikih problema sa povredama i sastavom tima od početka sezone. Tek u poslednjih desetak dana su počeli da rade i treniraju u kompletnom sastavu, ali su uprkos tome, ostvarili polovičan učinak na prvom turniru ABA 2 lige (pobedili Rogašku, izgubili od Pelistera), kao i u šampionatu Crne Gore (izgubili od SC Derbija, pobedili Lovćen).

Trijumf na Cetinju, protiv direktnog rivala u borbi za ostvarenje primarnog cilja, a to je ponovni plasman u ABA 2 ligu, ima veliki značaj. Briljirao je Vladimir Tomašević sa 25 poena, ali je Sutjeske do pobede stigla timskom igrom. Odbrana je bila ne željenom nivou, a sjajne partiture u napadu, imali su Radosav Spasojević, Radoje Vujošević, Adi Zahiragić, Marko Ćalić,  mladi i talentovani Vasilije Milolović, Ilija Goranović, Ilija Varajić….

ABA/Dragana Stjepanović

“Izuzetno zahtevna i teška utakmica je ostala iza nas. Borili smo se od prvog do poslednjeg minuta, svi smo disali kao jedan, svi smo dali doprinos na putu ka zlata vrednom trijumfu, kako u rezultatskom, tako i u psihološkom smislu. Ostvareno dobija na težini, ako se naglasi da smo imali i imamo velikih problema sa povredama i sastavom tima, da smo tek u prethodnih desetak dana počeli da radimo u kompletnom sastavu”, naglasio je za Sport Klub, Vladimir Tomašević, pa nastavio:

ABA/Dragana Stjepanović

“Posle velike pobede na Cetinju, sa mnogo više samopouzdanja čekamo iskušenja koja slede, a istovremeno se iz dubine duše nadamo da će nas povrede i zdravstveni problem konačno zaobići. Primani cilj je ponovni plasman u ABA 2 ligu. Iako je sezone tek počela, pobedom na Cetinju smo napravili veliki korak ka pomenutom cilju, ali smo svesni da trijumf protiv Lovćena, neće imati toliku težinu, ukoliko u narednom kolu, na svom parketu ne pobedimo Ibar iz Rožaja”.

Odmah posle duela sa Ibrom, košarkaši Sutjeske kreće na drugi turnir ABA 2 lige, na kome će odmeriti snage sa ekipama Osijeka i Heliosa. Turnir počinje 8. novembra, a domaćin drugog turnira je Osijek.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!